Úspěšnost prvního rande je jenom o vzhledu

Chcete na prvním rande zaválet a odejít domů s pocitem slibné budoucnosti? Pak musíte splňovat moderní seznamovací kritéria. Týkají se úsměvu, očí i vlasů!

Že na vzhledu nezáleží, protože mnohem důležitější je charakter a tedy „krása vnitřní“? Ano, myšlenka je to přímo poetická. Bohužel se ale nezakládá na pravdě. Ani trochu! Čeho všeho si lidé při seznamování všímají a může to jejich úsudek i první dojem pořádně pokazit?

Úsměv hraje prim. Vždycky a všude

Asi nejuniverzálnější věcí z hlediska fyzické přitažlivosti je smích. Takové zjištění vyplynulo z každoročního on-line výzkumu americké marketingové společnosti Match.com (1). Takže potvrzeno, hollywoodský úsměv, který odhalí dvě řady běloskvoucích a zdravých zubů, je skutečně veledůležitým kritériem. Jakmile jedinci toužící po lásce i harmonickém vztahu překontrolují dentální hygienu, upíná se jejich zrak o trochu výš. Kam přesně?

Oči jsou oknem do duše

Jeden pohled řekne víc než tisíc slov. Klišé? Ale kdepak, holá realita. Také oči o potenciálním partnerovi mnohé prozradí, proto pozornosti nikdy neuniknou. A ženy chtějí hledět do těch oříškových – tedy v ideálním stavu. Tmavší barva očí byla už v dávné historii považována za vůbec nejatraktivnější. Dávala se totiž do souvislosti s větším množstvím melaninu, lepší plodností i vyššími šancemi na přežití. Mimochodem, podle něj se mužům na ženách líbí zase ty modré (1).

I na vlasech záleží

Mít na hlavě pomyslné vrabčí hnízdo? Ne, tudy cesta na pětihvězdičkové rande skutečně nevede. Takový závěr přinesl průzkum kanadské on-line seznamovací služby PlentyOfFish (2). Jeho poznatky naznačují, že pánové s lesklými a upravenými hnědými vlasy dostávají o 20 procent více zpráv a žádanek o osobní schůzku, alespoň ve srovnání s majiteli blond a černé hřívy. Jak to funguje na druhé straně barikády a u silnějšího pohlaví? Největším lákadlem je dámská blond kštice, ukazuje jistá britská studie (3).

Zdroje: (1) www.blog.pof.com/2014/01/most-desirable-singles-of-2014/, (2) www.researchgate.net/publication/51611793_British_men's_hair_color_preferences_An_assessment_of_courtship_solicitation_and_stimulus_ratings, (3) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0306987797900189?via%3Dihub







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat