Kamarádka dostane sbohem s vašim klidným svědomím

26.05.2022 | Vztahy

Může být věrná, empatická a chápavá, ale taky podlá a nepřející. Není kamarádka jako kamarádka. Poznáte, kdy se s nějakou tou toxickou nadobro rozloučit?

Přátelství mohou trvat krátce, ale taky dlouhé roky, někdy i desetiletí. Často však vyčpí, vztahy mezi dvěma jedinci ochladnou a vymizí. Vždy je těžké přerušit pouta s někým, kdo se cítí jako součást naší dávné minulosti, ale i tak existují situace, kdy už kamarádka ve vašem životě nemá co dělat. Které to jsou?

Mluví o vás za vašimi zády

Svěřila jste jí tajemství, o kterém slíbila, že si ho nechá pro sebe. Od jiných se ovšem zanedlouho dozvídáte, že se váš kostlivec ze skříně dostal na veřejnost. Pravá kamarádka sliby dodržuje a taky nemluví o vás bez vás. Ví totiž, že by ztratila vaši důvěru. Pokud se navíc taková situace opakuje a vztah k přítelkyni je spíš o depresi, úzkosti, nejistotě nebo nepříjemných pocitech, je čas se rozloučit. Bez diskuze.

Když ji potřebujete, nikdy tu pro vás není

Ona vás dennodenně bombarduje svými po postřehy, splíny a historkami, věčně chce s něčím poradit, někam odvést, cosi zařídit, ale když se role obrátí, nemá čas/bolí ji hlava/musí odjet/nemá náladu… Nelze, abyste do přátelství investovala pouze jen vy sama. Stejně jako u partnerského vztahu platí, že na něj musí být dva.

Máte společnou pouze minulost

Z nostalgie, tedy stesku po něčem minulém, zašlém a ztraceném se pevná přátelství nebudují. V případě, že vás s kamarádkou pojí pouze minulost, navíc vás v současnosti není schopná (nebo ochotná) emocionálně či jakkoli jinak podpořit, nejspíš pro vás bude výhodnější netěžit z dob dávno zaprášených a zamávat jí na rozloučenou.

Dosud jste jí neodpustila a ani nevíte, jestli to jde

Vyspala se s vaším s přítelem, s peněženky ukradla hotovost, na vaši občanku si vzala úvěr. Ačkoli se omluvila s tím, že se dostala do zoufalé situace, nebo něco z toho přímo nebyla její vina, nevěříte jí. Dlouhodobě. A ani vůbec netušíte, jestli jí někdy dokážete skutečně odpustit. Důvěra je základem každého vztahu, bez ní je přátelství z dlouhodobého hlediska neudržitelné.

Obírá vás o energii

Za energetické upíry se považují lidé, kteří vás (ne)úmyslně okrádají o vaši energii. Po kontaktu s nimi se cítíte mizerně, unaveně, ospale a vyčerpaně. Není přátelství o tom, že by vás spíš mělo dělat optimističtější osobou? Něco není v pořádku, pokud se vám po schůzce s kamarádkou chce skoro až brečet. Přehodnoťte, zda jí ve svém životě ještě uděláte místo.

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat