Vztahový model zvaný mingle

Svobodný, nebo zadaný? „Mingle“ je název vztahového modelu, který kombinuje to nejlepší z obou světů. Možná by takový „vztah napůl“ byl i něco pro vás.

Pokud nejste ani svobodní ani zadaní, často svůj vztah budete popisovat jako „je to komplikované“. Alternativní model vztahu mingle, zkratka pro Mixed Single, je ale něco jiného. Lidé, kteří jsou v polovičním vztahu, takzvaní mingles, spojují to nejlepší z obojího – že jsou single a přitom ve vztahu. Vychutnáváte si svobodu být single a nemáte vůči svému partnerovi žádné závazky. Ale nemusíte se vzdávat ani výhod stálého partnerství. Ať už jde o dlouhotrvající „vztah“ nebo jen krátké milostné aféry, pokud jde o romantiku a intimitu, tento svět je minglům otevřený (1).

Výhody svobodného vztahu

Když po pár měsících pomine prvotní fáze zamilovanosti, mnoho párů se ocitne pod tíhou každodenního stresu. Něco, co může vztah pořádně zatížit nebo dokonce rozbít. Jenže mingle-páry nemusejí dělat žádné kompromisy. Dělají jen to, co se každému z nich líbí, a zaměřují se pouze na své sny a cíle. Seberealizace jednotlivce je na prvním místě. Nemusejí se kvůli tomu ale vzdát své potřeby fyzické blízkosti. I když to není srovnatelné s hloubkou intimity klasického vztahu, ani mingle se nemusí obejít bez romantických okamžiků ve dvou (1).

Má to i své nevýhody?

Nezávaznost polovičatého vztahu s sebou nese ale i řadu nepříjemných věcí. Na rozdíl od stálého partnera, na kterého se můžete vždy spolehnout, jako zadaný svobodný byste měli neustále počítat s tím, že váš „vztah“ může každou chvíli skončit. Nebezpečné může být také to, že si ke svému partnerovi vypěstujete city, které by mohly dohodu mezi vámi rozbít (1).

Vztah napůl není pro každého

Možná si říkáte, že takový vztah je ideální, pak je dobré si pořádně promyslet, zda je model pro vás vhodný.  Minglové nejsou lidé, kteří nejsou schopni vztahů a kteří se naléhavě bojí závazku. Také to není vždy fáze experimentování. Alternativní model vztahu je spíše velmi oblíbený u lidí, kteří oceňují jednoduchost partnerství bez závazků. Kteří se za žádnou cenu nechtějí vzdát své svobody. Kteří se chtějí vymanit z konvence pouze jednoho partnera ve vztahu. A kteří kladou do popředí svou vlastní realizaci (1).

Pokud tedy také uvažujete o životě Mingle, měli byste mít na paměti jednu základní věc: Pro fungující polovztah je otevřená a upřímná komunikace vašich potřeb klíčem ke všemu. Pokud najdete stejně smýšlejícího partnera, budete mingle-vztah cítit jako obohacení.

Zdroj: (1) www.uni-heidelberg.de/en/newsroom/alone-together, názory autora






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:08
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:01
90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat