Nezlomné mýty kolem vztahů

Kolem vztahů existuje mnoho domnělých pravd a mýtů. Znáte to – jak se říká „na každém šprochu pravdy trochu“. Ovšem následující mýtus je čirý nesmysl.

Konflikt ve vztahu hrozí od jeho samotného začátku, jakmile se dva lidé setkají. Oba si totiž v životě prošli různými zkušenostmi a na jejich základě si vytvořili různé cíle a představy o životě. Zejména v romantických vztazích jsou tyto rozdíly postupem času stále zřetelnější.

Druhého nelze změnit

Možná jste ve fázi seznamování doufali v naději, že se váš partner v průběhu vztahu změní k vašemu obrazu. V takovém případě (pokud jste to již neslyšeli z vašeho okolí) je potřeba říct, že věřit v to, že se někdo změní v průběhu vztahu k lepšímu, je velmi bláhové. Počítejte zkrátka s tím, že takového partnera, jaký je teď (nebo trochu horší…), budete mít navždy. S tím se raději hned smiřte nebo vztah rovnou vzdejte. V opačném případě vám hrozí zklamání, protože zjistíte, že ten druhý se změnit vůbec nechce.  

Je změna opravdu nemožná?

To je právě asi ten největší mýtus, co se vztahů týče. Skutečnost, že lidé ve změnu nevěří, je způsobená několika důvody. Jedním z nich je například přesvědčení, že člověk je tvárný pouze v dětství a v dospělosti již jakákoliv změna chování není s ohledem na neuroplasticitu mozku možná.

Místo toho, abychom se ptali, ZDA se někdo může změnit, raději přemýšlejme, ZA JAKÝCH PODMÍNEK by ke změně mohlo dojít. Pokud jsou oba partneři na stejné vlně a mají o budoucnosti vztahu alespoň podobné představy, empaticky rozpoznávají své současné výzvy a vidí jeden druhého jako partnera, od kterého se mohou něco nového naučit, vytvoří nejlepší základ pro změnu.

Pak sami uvidíte, že i když není pro člověka příliš snadné se změnit nebo rozvinout, je to rozhodně možné při použití těch „správných nástrojů“.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat