Muži se šedinami jsou pro ženy atraktivní

Zatímco něžné pohlaví šediny proklíná, u toho silnějšího mají bílé vlasy silný přitažlivý potenciál. Kdejaké ženě prý připomínají otce, proto úzce souvisí s pocitem jistoty i bezpečí. Jak se na stříbrné prameny díváte vy?

George Clooney, Brad Pitt, Colin Firth nebo Ben Affleck. Co mají tito slavní herci společného? Při prvním pohledu zjistíte, že šedivé vlasy, které jim zatraceně sluší. Konečně přišla doba, v níž se za šediny nemusíme stydět, ale můžeme je dát směle na odiv? Jak se to vezme. Ono totiž záleží na pohlaví, které je nosí!

Když dva dělají totéž, není to totéž

Ano, šediny jsou nepřehlédnutelným a nepopiratelným důkazem stárnutí, což jaksi nezapadá do moderního hesla „mládí vpřed“. Zatímco se je ženy nejrůznějších věkových kategorií snaží maskovat barvami a přelivy, muži si s kamufláží dělat starosti nemusejí. Mají totiž čestnou výjimku! Stále častěji se ukazuje, že něžné pohlaví hřívu v odstínu pepře a soli považuje za nesmírně atraktivní. Proč?

Vypadáš jako můj otec!

Vysvětlení, které poskytují skotští výzkumníci z vysoké školy University of St. Andrew's, je asi následující (1) – podle nich není vůbec neobvyklé, že dámy tíhnou k mužům, jež jim připomínají jejich otce, protože v nich vzbuzují pocity jistoty a bezpečí a připomínají radostné vzpomínky z dětství. Je tedy zralost, jež se dá přirovnat k vínu, tím hlavním tajemstvím? Zřejmě, ovšem na stranu druhou mohou mít šediny i pánové v mladších věkových kategorií, že?

Starý mladý už ve třiceti?

Věk, ve kterém vlasy začínají šedivět, se u každého liší. Většina lidí si prvních náznaků všímá okolo třicítky. Protože to do značné míry ovlivňuje DNA, potenciální časovou osu vašeho šedivění můžete získat od rodičů (2). Mimochodem, ženy kromě světlých vlasů lákají i brýle. Kdo by to byl řekl, že porucha zraku může být tak sexy! Myslí si to alespoň švédští odborníci ze Stockholmské univerzity (3), podle kterých mají pánové s obroučkami okolo očí větší ohlasy na internetových seznamkách.

Zdroje: (1) www.scientificamerican.com/article/are-we-more-attracted-to-people-who-look-like-our-parents/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6290285/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9045786/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat