Když vztahy stále selhávají

Máte pocit, že s vámi není něco v pořádku? Nebo proč si zkrátka žádný vztah neudržíte? Existuje jeden klíčový důvod, proč se vaše vztahy neustále rozpadají.

Nepřejeme si někdy všichni, aby se nám dostávalo od partnera trochu více pozornosti? Nic velkého – třeba jen kytici květin nebo večeři po náročném pracovním dni. Pokud se nám však této pozornosti ze strany partnera nedostává, často pochybujeme, že nás oceňuje a miluje. Protože kdyby nás miloval, věděl by vždy přesně, co potřebujeme, ne? Bohužel právě tahle domněnka je důvodem pro většinu konfliktů.

Naučte se správný jazyk lásky

Mnoho problémů ve vztazích vzniká pouze na základě jednoho problému – všichni projevujeme svou lásku různými způsoby. Tento zvláštní způsob komunikace lásky se nazývá „jazyky lásky“. Pomáhají nám – většinou neverbálně – vyjádřit, co k druhému člověku cítíme. Někteří lidé jsou schopni o svých citech mluvit otevřeně a jiní zase vyznávají lásku malými dárky nebo společně stráveným časem. Někdo se „jen“ zajímá o to, jaký jste měli den nebo po příchodu připraví horkou vanu a dobrou večeři. To vše může být projevem lásky. Pokud však mluvíte jiným jazykem lásky, může pro vás být obtížné to poznat.

Mluvte o svých přáních a touhách

Zejména filmy nám předhazují, jak by naši vysnění partneři měli vypadat. Dokonalý muž ženu dobývá, dává jí dárky a zve ji na romantické rande. Dokonalá žena vyčte ze rtů svého milovaného prakticky každé přání. Kdo to nedělá, nemůže být ten pravý. V běžném životě má mnoho lidí stále obraz dokonalého gentlemana, který své ženě nosí květiny, protože jen tak ukáže, jak moc pro něj vztah skutečně znamená.

Popravdě řečeno, taková očekávání jsou především nereálná a vlastně dost vyčerpávající. Nebylo by mnohem jednodušší říct partnerovi, co byste si přáli, co by vám udělalo opravdu radost? Vždy uhodnout, co ten druhý potřebuje, vytváří z dlouhodobého hlediska velký tlak. Takže si raději jen povídejte a ukažte tomu druhému, jak byste chtěli být milováni.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat