Zdvořilé odmítnutí pana ženáče

14.09.2022 | Vztahy

Dvoří se vám, co mu síly stačí, což by vám při provalení románku mohlo způsobit problémy – třeba v práci. Je totiž ženatý. Odmítněte ho – zdvořile a tak, aby se neurazil.

Pokud jde o odmítnutí, se ženatými muži někdy není lehké pořízení. Jakmile nějakého toho ženáče potkáte, byť je sebemilejší, nejprve si ujasněte svoje záměry. Zadaného muže sice může přitahovat vaše přátelská povaha a osobnost, ale co z toho? Skutečně vám takový románek stojí za případné problémy? Radši taktně vycouvejte!

Upozorněte ho, že nechce překročit hranice

Přátelství je jedna věc, tajný vztah druhá. Zjistíte-li, že má váš objekt zájmu snubní prsten, upozorněte ho, že vztahy podobného charakteru nevyhledáváte.  Působte rozhodně a držte se svých slov. Pravděpodobně vás začne mást ve smyslu: „Vždyť přece o nic nejde, budeme přátelé.“ Nenechte se ošálit a vždy, když to bude nutné, zopakujte, že netoužíte stát se součástí života muže, který už jednu ženu má.

Nenahrávejte mu

Teď, když ženáč ví, co si o něm myslíte, nechovejte se vůči němu provokativně a vyzývavě. Neflirtujte s ním, nemějte dvojmyslné narážky, neprovokujte ho a pokuste se k němu nechovat až příliš mile. Někdy prostě musíte jít cestou přímočarosti a upřímnosti. Vezměte rozum do hrsti. Jakmile by zjistil, že se o jeho osobu staráte, dospěl by k mylnému závěru, že vám na něm záleží. A to je v tuto chvíli nežádoucí. Myslete na to, že mnoho mužů slušnost zaměňuje za koketnost!

Používejte kouzelnou formuli

„Skutečně nemám zájem být víc než přátelé/kolegové.“ Obvykle stačí pořád dokola opakovaná věta k tomu, aby dotyčný pochopil, že si stojíte za svým a myslíte to vážně. Nebojte se ji používat.

Zjistěte si jméno jeho manželky

Když bude dlouhodobě dotěrný, zmiňte se o tom, že by se to jeho manželce nelíbilo. Nahlas vyslovte její jméno (personalizujte), sdělení je pak účinnější. Nebude-li zbytí, můžete požádat přímo o kontaktní údaje na jeho družku. To mnoho mužů odradí. Navíc ukážete, že vám na jeho manželství opravdu záleží a podporujete ho.

Změňte téma

Někdy je nejlepším způsobem, jak se zbavit nepříjemné konverzace, změna tématu. Jakmile muž spustí lichotky a komplimenty na vaši osobu, začnete vyprávět něco z úplně jiného soudku. Počasí, politika nebo zdraví se hodí vždycky.

Řekněte mu, jak moc pohrdáte podvodníky

Nechcete chodit se záletníky a ani těmi, kdo mají pokleslou morálku. V pořádku. Protistrana si zaslouží vědět, že jejími činy pohrdáte, neboť ctíte slušnost a dobré zacházení. Lež ve vašem životě nemá své místo. „Zůstaňte tam, kde máte být, vážený pane!“ Dokud se jeho pokusům bráníte, nemůže se nic stát…

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat