Počet partnerových bývalých milenek vás nemusí děsit

10.10.2022 | Vztahy

Všichni za sebou máme nějakou minulost – i tu partnerskou a sexuální. Proč ale z počtu bývalých milenek svého partnera nevyvozovat žádné závěry? Vlastně je to nepodstatný údaj, bez kterého se v klidu obejdete!

Kolik bývalých partnerů je tak akorát? Velký britský internetový prodejce kosmetiky Superdrug nechal provést rozsáhlou studii (1) na 2000 účastnících ze Spojených států a Evropy – právě na toto téma. Z výpovědí vyplynulo, že se za ideální počet „ex“ považuje 7,5 milence u žen a 7,6 milenky u mužů. Pokud mají muži za sebou 15,2 partnerky a ženy 14 partnerů, už se považují za promiskuitní. A to je právě ten problém. Z čísla, které z partnera pod výhružkami smrtí dostanete, se buď můžete radovat, nebo ho naopak odsoudit.

Minulost je minulost

Pravdou je, že nezáleží na tom, s kolika lidmi měl váš partner sex. Co bylo, bylo, sexuální minulost partnera má jen zřídka nějaký pozitivní vliv na váš současný vztah. Tak k čemu vám takové číslo je? Logicky, když se vy nebo někdo, s kým chodíte, zeptáte, s kolika lidmi jste spali, snažíte se pravděpodobně zjistit, jestli je dotyčný divoký, nebo naopak zdrženlivý. Soud v tomto případě vede pouze k žárlivosti nebo přemítání, zda má partner dostatek zkušeností a je tak hoden s vámi být. Tento mýtus pramení z myšlenky, že méně sexuálních partnerů vede k lepšímu dlouhodobému vztahu – jedná se o pozůstatek z doby, kdy se ženám říkalo, aby zůstaly v kuchyni, zatímco muži mohli o všem rozhodovat (2).

Důležitá je především partnerská kompatibilita

Bez prozrazení této informace se ve vašem vztahu nic nezmění, k lepšímu ani k horšímu, proto si vždy rozmyslete, jestli o podobný údaj skutečně stojíte. Koneckonců, záleží na jiných věcech. Třeba na tom, zda si s partnerem rozumíte v životně důležitých otázkách, jako je založení rodiny, využívání volného času, sdílení stejných hodnot či podobný názor na alkohol a drogy. A co dalšího získáte, pokud se přestanete na počet milenek ptát (3)?

Především svému partnerovi ukážete, že váš vztah je bezpečným prostorem pro to, aby mohl být sám sebou. Předvedete mu, že ho nesoudíte a jste pro něj tou pravou. Je to snad málo? Pakliže sexuální minulost protějšku znáte, a nedělá vám zrovna radost, je ten nejvyšší čas aktivně uznat své předsudky a přijmout fakt, že cokoli se dělo, stalo se ještě v době, kdy vás partner neznal. (3)

Zdroje: (1) www.onlinedoctor.superdrug.com/whats-your-number/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6600925/, (3) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat