Pochybné zvyky dlouhodobých vztahů

Začíná to neškodně: Třeba textovou zprávou, která neříká „miluji tě“, ale „kup sýr“. Ale čím delší vztah, tím pochybnější zvyky se do něj vkrádají. Jako například těchto sedm.

Na začátku vztahu, kdy se ještě příliš neznáte, ale toužíte se poznat, posíláte si vtipné a milé vzkazy. Malé epizody z každodenního života. A dost často hezké věci, o tom, jak hezký byl společný večer, proč byste toho druhého chtěli znovu vidět a jaké skvělé věci byste spolu mohli brzy podniknout. Když se pak z vás opravdu stane pár, jejich frekvence začne klesat. Až jednoho dne přestanou úplně. Místo nich si posíláte vzkazy jako „Můžeš prosím vyvětrat byt?“ „Přineseš sýr na večer?“ „Nezapomeň, že o víkendu jedeme k mým rodičům – potřebujeme květiny!!“

"Jak neromantické a pragmatické," pomyslí si pravděpodobně mnoho nezadaných. Každý, kdo je ve vztahu delší dobu, si naopak pomyslí, že je to přece úplně normální. Protože i v tom největším milostném příběhu nastane okamžik, kdy se cítíte více pohodlně, a především v bezpečí. Jistě, to neznamená smrt veškeré romantiky. Čím déle je pár spolu, tím více zlozvyků se do vztahu vkrádá. Věci, které jste si nedokázali představit, když jste byli čerstvě zamilovaní. 

Zbavíte se jakéhokoli pocitu studu

Jak se tomu druhému podaří vždy tak krásně vonět a mít tak hebkou pokožku, je zpočátku velkou záhadou. Dokud kvůli nedostatku času, porušíte pravidlo. A takhle to jde krok za krokem: Vy se fénujete, když si on čistí zuby, jdete na toaletu, když on se sprchuje a podobné věci.

Středobodem vašeho světa je postel

Zaprvé proto, že hodně spíte spolu a potom, protože spíte hodně vedle sebe.

Trávíte hodně času tím, že jste naštvaní

Je to paradox: Čím více času spolu trávíte, tím více se milujete. Ale o to únavnější maličkosti objevíte. Něco jako: Vždy hodí plast do špatné popelnice, jí v posteli, hlasitě dýchá… Což přímo souvisí s následujícím bodem:

Omlouváte se za věci, za které jste se omlouvat nechtěli

Děláte to zejména z jednoho důvodu: Jste příliš vyčerpaní na to, abyste pokračovali v hádce. Příště se ten druhý určitě poddá. (drobný spoiler: to se nikdy nestane.)

Začnete se navzájem „využívat“

Zní to strašně ekonomicky, ale tak fungují mezilidské vztahy – nalézáte způsoby, jak těžit z toho druhého, i když jste je ani nehledali. Někdo chce mít nohy v teple, jiný to drží finančně, spektrum je široké.

Jeden mluví za oba

Někdy je trapné říct „Petr a já“ nebo „Jana a já“, pak stačí říct „my“ a „ten nový film se nám moc líbil“.  Musíte si jen dát pozor, jestli neříkáte „my“, když ve skutečnosti myslíte „já“.

Necháte vyhrát každodenní život

Prostě se to stane a nemůžete to zastavit. Jen si to občas uvědomíte – a pak pošlete milou zprávu přes WhatsApp, i když byste si mnohem raději objednali sýr k večeři.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat