Přestaňte používat zraňující fráze

Ve vztahu by si oba měli dávat pozor na to, jak spolu mluví. Protože jsou věty, které mohou mít bolestivé následky.

Jak se říká, slova mohou ublížit víc než činy. Zvlášť, když je říká člověk, který zná naše slabosti lépe než kdokoli jiný. Proto je důležité dávat si pozor na to, co partnerovi říkáme. Protože někdy říkáme věci, které možná nemyslíme vážně. Ale vrátit to, co bylo jednou řečeno, je bohužel nemožné. Těmto třem větám byste se rozhodně měli vyhnout.

„Kdybys mě opravdu miloval, mohl bys...“

Tato věta začíná sdělením, které může být pro příjemce bolestné. Odesílatel předpokládá, že pocity partnera nejsou dostatečně upřímné nebo hluboké, a upírá jim význam. Jak lze ještě pochopit tuto větu: "Tvoje láska není dostatečná." Partner je vystavený emocionálnímu tlaku, že musí dokazovat svou lásku. Pro obě strany je proto užitečnější a lepší vysvětlit tomu druhému, co chce a jak se cítí.

„Nenávidím tě“ nebo „Už tě nemiluji“

Tyto fráze se mohou rychle vynořit v hádce, kdy láskyplné city, které k tomu druhému skutečně chováme, pohltí intenzita hněvu. Většinou to jen vyjadřuje, jak moc jsme zranění. Nikdy bychom však neměli zapomínat, že tato věta většinou zasáhne našeho partnera mnohem silněji.

I když osoba po vašem boku ví, že ta slova nemyslíte vážně, mohou mít pro vztah zásadní důsledky. V závislosti na sebevědomí a sebevědomí druhého mohou zůstat tvrdošíjné pochybnosti, které nahlodají vzájemné štěstí.

„Možná bychom se měli rozejít / rozvést“

Stejně jako předchozí věta, i tato často přichází ve chvíli negativních emocí. I když se odesílatel ve skutečnosti nechce rozejít, chce pomocí těchto slov vyvinout emocionální tlak na svůj protějšek. Důvodem může být to, že se nedaří vyřešit konflikt mezi partnery, což vede k frustraci a hněvu.

Nikdy bychom však tato slova neměli říkat někomu, koho milujeme. I když to nemyslíme vážně, ukazujeme, že si rozchod dokážeme alespoň představit: myšlenka, která se partnerovi vryje do hlavy. Může se stát, že to vyvolá vážné pochybnosti o pevnosti vztahu a ty většinou nelze tak rychle odstranit.

Co dělat, když něco vyklouzne?

Jasná a otevřená komunikace je ve vztahu zásadní. Oba partneři by měli mít příležitost se otevřít. Obzvláště ve chvílích hněvu je lidské říct něco špatného, co není myšleno vážně. Pak je důležité nenechat to „vyšumět“. Měli bychom se upřímně omluvit a ukázat partnerovi, že ho stále milujeme.

Hodnotný, harmonický vztah závisí na tom, jak se k sobě chováme. Měli bychom si tedy dávat pozor, jak komunikujeme. Zraňující věty by v láskyplném vztahu neměly mít místo.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat