Vlastnosti důležité pro dlouhodobý vztah

Je v dnešní době dlouhodobý vztah vzácností? Hledáme na online seznamovacích aplikacích a v seznamovacích agenturách jen něco nezávazného, ​​krátkodobou záležitost? Právě naopak! Většina lidí touží po dlouhodobém vztahu.

Dva z pěti nezadaných touží po dlouhodobém partnerství nebo hledá někoho, s kým by mohl zestárnout. A to i mladá generace. Jaké vlastnosti jsou pro nás ale s ohledem na dlouhotrvající vztah opravdu důležité?

Jaké vlastnosti jsou důležité pro dlouhodobý vztah?

Každý vztah je samozřejmě jedinečný, a i my máme každý jiné, velmi individuální nároky. Přesto jisté podobnosti rozhodně existují.

Společné hodnoty

Společné hodnoty a názory jsou důležitým předpokladem pro udržení vztahu v dlouhodobém horizontu. Pro ženy je to ještě o něco důležitější než pro muže. Tyto vlastnosti také nabývají na důležitosti s věkem.

Společné zájmy a koníčky

Společné koníčky a zájmy jsou pro dlouhodobý vztah základ. Muži i ženy se v tomto bodě do značné míry shodují. I zde je však patrný věkový rozdíl. Zatímco pro mladší věk tyto vlastnosti nejsou tak zásadní jako pro starší generaci.

Podobný smysl pro humor

V otázce humoru se všechny věkové skupiny shodují, že společný smích dlouhodobé zachování vztahu podporuje. Ženy s těmito tvrzeními souhlasí ještě častěji než muži.

Fyzická přitažlivost

Zhruba každý druhý považuje za důležitou pro dlouhodobý vztah také míru fyzické přitažlivosti. V tomto ohledu panuje mezi muži i ženami napříč všemi mezi různými generacemi široká shoda.

Podobná úroveň vzdělání

Úroveň vzdělání partnera je, zejména pro mladší generaci, méně důležitá. Ve věkové skupině 55 a více let je situace ale zcela odlišná.

Politický postoj

Opačný obrázek se objeví při otázce na politické postoje. U starších osob již stejný politický postoje není pro dlouhodobý vztah nic důležitého, pro mladou generaci je to nutný požadavek.

Příjem

Dobrá zpráva je, že podobná výše příjmu není ani pro muže ani pro ženy v každém věku není pro dlouhodobý vztah základním předpokladem.

Ať už jsou pro vás důležité takové nebo jiné hodnoty, společný základ pro skutečně dlouhodobě fungující vztah je především mít o čem spolu mluvit a cítit se ve vztahu i s partnerem příjemně.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat