Důvody pro návštěvu manželské poradny

Proč moderní páry chodí do manželské poradny? Někdy to bývá pocit partnerského odloučení, jindy je to neschopnost komunikace. Pomoc třetí strany ale může všechno napravit. A netřeba se za ni stydět!

Když něco nejde vyřešit jen ve dvou, může pomoci objektivní názor třetí osoby. Ano, manželské poradenství je dnes běžnou a vyhledávanou službou, která potápějícím se vztahům nabízí záchranné lano. Jaká témata se na sezeních probírají nejčastěji? Tato se možná týkají i vás.

Máme problém, ale nedokážeme o něm mluvit

I nad těmi nejstabilnějšími a nejharmoničtějšími svazky se občas objeví mraky a bouřky. Je to běžný jev, který se většinou spojuje se stereotypem, vzájemným nepochopením i neuspokojivým milostným životem. Zkrátka a dobře – trable se vyskytnou vždycky a je třeba o nich mluvit. Jenže někdy to nejde, protože ani jeden v páru neví, „kudy do toho“. A to je jeden z nejčastějších důvodů, proč se toto poradenství navštěvuje. Tedy alespoň dle názoru americké rodinné terapeutky Leslie Montanile.

Něco je špatně. Jenže nevíme, co

Nejprve to byla láska jako trám, kterou ostatní záviděli. Ale pak se „něco“ pokazilo a už to prostě není ono. „Je třeba identifikovat své emoce a podělit se o ně s člověkem, kterého se týkají. Ne každá dvojice to ale dokáže, protože jsou situace, kdy se jí daný problém nedaří přesně a jasně pojmenovat,“ popisuje zase americká psycholožka a poradkyně Rachel Wright. Ta dodává, že rada nezaujaté osoby může mít v tomto případě ohromně pozitivní efekt.

Vzdalujeme se od sebe 

Partnerský svazek může po pár letech připomínat soužití s pouhým spolubydlícím, s nímž se řeší jen nezbytně nutné provozní věci. A takto by to samozřejmě být nemělo. „Svým klientům říkám, že by měli důkladně zhodnotit oblasti, ve kterých se jim daří a také ty, kvůli kterým se cítí frustrovaní. Cokoli, co lidé chtějí změnit, představuje pádný důvod, proč si najít terapeuta a dát šanci manželské poradně. Často to bývá právě pocit odloučení,“ připouští výše jmenovaná odbornice Rachel Wright.

Zdroj: (1) www.cvcounselingservices.com/blog/2019/15-reasons-for-couples-to-go-to-therapy - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat