Vyrovnaná láska ve vztahu neexistuje

Spravedlnost ve vztahu neexistuje, protože jeden vždy miluje víc než druhý – to jste už pravděpodobně slyšeli. Ale je to pravda? Máme pro vás několik indicií, podle kterých byste mohli poznat, že vás váš partner miluje o trochu víc.

Že člověk chová k partnerovi silnější city než ten druhý, se zdá být známým jevem. Ve skutečnosti je to častěji tak, že se lidé prostě milují jinak. Důležitá je otevřená komunikace a přijetí toho, jak nám partner svou náklonnost projevuje.

Jak poznat, kdo miluje ve vztahu víc?

Je ochoten změnit plány

Informuje vás váš partner vždy předtím, než se domluví s kamarádem na schůzku nebo o jiných plánech? To znamená, že jste pro něj nejvyšší prioritou. Vzájemná ohleduplnost je ve vztahu důležitá a měla by probíhat na obou stranách. Pokud si však všimnete, že je vždy ochoten své plány odložit kvůli vám, když vy to obvykle neděláte, je to známka nerovnováhy. Promluvte si o svých potřebách a ujasněte si, že v tomto směru nemáte dlouhodobé problémy.

Zapamatuje si podrobnosti

Když mluvíte o práci, zná váš partner jména všech, se kterými pracujete? Pamatuje si přesně, které šaty jste měla na prvním rande, a nikdy nezapomene, kdy přesně běží váš oblíbený seriál? Pak máte pozorného partnera, kterému na vás hluboce záleží a bez ohledu na své vlastní preference bude věnovat pozornost detailům o vašem životě, protože ví, že je pro vás důležitý. Nemusíte mít zrovna paměť na jména, pokud si ale připustíte, že o zájmech nebo zálibách svého partnera víte jen velmi málo, měli byste se zamyslet a ukázat trochu více úsilí!

Přináší oběti

Když se cítíte na dně, potřebujete pomoc nebo jen chcete něco udělat, je tu váš partner vždy pro vás? Tohle je krásné! Ale je to stejné i naopak? Někdy si toho ani nevšimneme a možná to nemyslíme zle. Pokud ale bude mít náš protějšek pocit, že mu volný čas dopřáváme jen tehdy, když se nám to hodí – nebo nemáme nic jiného na práci – mohlo by to na něj působit dojmem nedostatečné lásky. Ujistěte se, že jste tu pro svého partnera, i pokud pro to musíte něco obětovat – například zrušit výlet se svou nejlepší kamarádkou.

Myslí na druhé

Sejde z očí, sejde z mysli – když jste celý den v práci, popíjíte po práci s přítelkyní nebo jste o víkendu pryč, skoro zapomenete, že ho máte? Když se pak znovu podíváte na telefon, uvědomíte si, že jste svému partnerovi už celé hodiny neodpověděli? Samozřejmě je skvělé, když si také můžeme užívat svůj život individuálně a zapomenout na čas na všechny problémy. Pokud s vámi však váš partner i přes zábavu s přáteli zůstává v kontaktu, posílá vám sladké esemesky a říká vám, co se mu honí hlavou, zdá se, že v jeho mysli jste hlouběji, než je to u vás.

Nedělí pozornost

Když mluvíte o svém dni, vnímá partner každé vaše slovo, když máte nové zprávy, odkládá mobil, aby lépe poslouchal, aniž byste ho o to museli žádat, a vždy si okamžitě všimne vašeho nového účesu? To ukazuje, že váš partner se stará o to, co říkáte, a bere vás a vaše zájmy vždy vážně. Věnujete svému partnerovi stejnou pozornost? 

Pokud máte pocit, že vás váš partner miluje trochu víc nebo naopak vy jeho, nemusí to být hned špatné. Zejména v dlouhodobých vztazích naše pocity podléhají různým výkyvům a mohou se měnit. Pokud však máte pocit, že rozdíly jsou příliš velké a dlouhodobé, měli byste si ohledně svých potřeb otevřeně promluvit.

Zdroj: názory autora - celý článek

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat