Nuda ve vztahu není zas tak špatná 

To, že se ve vašem vztahu nudíte nebo žárlíte, neznamená, že je odsouzen k záhubě. Máme pro vás vysvětlení, proč zaměňujeme naprosto normální vztahové chování za toxické.

Pokud jde o naše romantické vztahy, mnozí z nás mohou mít pocit, že identifikovat to, co ve vztahu nechceme, nám jde docela dobře. Můžeme se dokonce podívat na ty nejikoničtější fiktivní vztahy a přesně vidět, co je špatně: proč je vztah Carrie a pana Božského toxický, jak se Ross a Rachel navzájem manipulují a jak se Chuck a Blair navzájem používali jako emocionální pěšáci.

Jak vypadá to dobré

Ale pokud jde o rozpoznání toho, co ve vztahu funguje, může to být často těžší. Mnozí z nás žijí obklopení mýty, kterým věříme, ale jakmile je zažijeme na vlastní kůži, uvědomíme si, že nefungují. Přijmete za svou zdánlivě moudrou radu „Nikdy nechoďte spát naštvaní“ a „O všem si promluvte“. I když obě zní moc hezky, nejsou úplně praktické ani přesné. Nechat bez povšimnutí nedůležité křivdy je pravděpodobně mnohem lepší, než diskutovat s partnerem každou věc, která se vám nelíbí, a váš vztah není odsouzen k zániku, pokud máte pocit, že po hádce potřebujete na zpracování svých emocí déle než jednu noc.

Nenormální může být normální

Přitom mnoho z chování, které považujeme za známky něčeho špatného ve vztahu, jsou ve skutečnosti docela normální. Ve skutečnosti není nic špatného na tom, že nesdílíte stejný jazyk nebo nemáte stejné zájmy jako váš partner. To, že se ve vašem vztahu občas nudíte, není známkou toho, že vám to neklape, a to, že potřebujete prostor, neznamená, že je vám lépe bez partnera.

Vy jste žalobcem i soudcem

Někdy mohou být domněnky, které o vztazích máme, zavádějící a vést ke zbytečnému odporu, vině nebo konfliktu. Jako v každém vztahu, i partnerský vztah má vrcholy a pády. A jen proto, že se vymezujete více než během líbánek, neznamená, že se váš vztah chýlí ke konci. Ve skutečnosti je nerealistické chovat se, jako bychom se ve vztahu nikdy necítili otrávení, znudění nebo osamělí. Neexistují žádná striktní pravidla pro to, jak by měl zdravý a bezpečný vztah vypadat. To vy znáte svůj vztah lépe než kdokoli jiný a musíte se rozhodnout, jak nejlépe zajistit vzájemně respektující a zdravé pouto mezi vámi a vaším partnerem.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat