Typy mužů dohánějící příšerná pověst manželů

15.12.2022 | Vztahy

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Po svatbě se ovšem mnohé může změnit. Kterých pět typů mužů nepatří mezi vzorové partnery? Tihle jedinci mají v roli manželů příšernou pověst!

Výběr životního partnera není vůbec nic jednoduchého. Zatímco jeden podléhá vášni, pro druhého je důležitý především charakter a stejné zájmy. Buď jak buď, šlápnout vedle může každý. Zvlášť když skočí na špek pěti typům mužů, kteří pro manželství vůbec nejsou vhodní.

Muži se závislostmi

Lidé, kteří jsou emocionálně a fyzicky závislí na zvycích a látkách, ohrožují své nejbližší. Člověk, který postrádá sebekontrolu, je jako časovaná bomba. Závislost a nepředvídatelnost partnerova chování pak přináší do domácího prostředí změny nálad, škodlivé vlivy, finanční problémy a někdy i právní důsledky. Navíc látky a návyky, které otupují bolest závislého, brání jeho úsudku (1).

Muži agresivní a výbušní

Neexistuje žádný způsob, prostřednictvím kterého je možné se vedle agresivního a výbušného muže uvolnit. Vždy očekáváte nějaký problém, ať už je to chování číšníka v restauraci, jež se partnerovi nelíbí, nebo nedostatečně ohřátá večeře. Žít s někým, kdo mění svoje rozpoložení z vteřiny na vteřinu a pořád hledá něco špatného, je jako chůze po nezamrzlém rybníku. Nikdy nevíte, když se pod vámi led prolomí (1).

Muži, kteří neustále lžou

Může si donekonečna vymýšlet nějaké historky, nebo jednoduše potřebuje být ve středu dění. Pak se jedná se o duševní onemocnění, které pravděpodobně pramení z chorobné potřeby pozornosti. Říká se mu syndrom barona Prášila (2). Ten rozpoutává kolotoč lží. Tato psychická porucha se často objevuje u hysterických osobností. Bájní lháři bývají patologickými. To, co řekli včera, dnes popřou. Jak se pak s nimi chcete na něčem domluvit?

Nemotivovaní muži

Mezi špatné manžely patří i ti, kteří nemají žádné cíle. Kde je necháte, tam je i najdete. Většinou je to na gauči před televizí s pivem v ruce. Kolik lidí ztratilo svou kariéru nebo rodinu pro neskutečnou lenost? Radši ani nepočítat! Lenost brzdí růst a poškozuje charakter. Není tajemstvím, že manžel, který je příliš pasivní na to, aby se podělil o břemeno výchovy dětí nebo investoval do svého vztahu, vyčerpává celou rodinu (1).

Muži s toulavýma očima

Je přirozené, že se díváte na lidi, kteří vás přitahují. Je však rozdíl mezi tím, když se občas nevinně zadíváte a jdete si po svých, a tím, když překračujete hranice slušnosti, začínáte flirtovat a chováte se nezávazně, navzdory tomu, že žijete ve vztahu. U známého sukničkáře, který druhé pohlaví nepřestává provokovat, nemáte ani zrnko jistoty. Londýnští vědci, jejichž studie (3) vyšla v časopise Nature Neuroscience, také přišli na to, že jedinci, kteří jsou nevěrní jednou, budou nevěrní nejspíš znovu. A i když se nevěrník poprvé cítí provinile, příště už to tak hrozné není.

Zdroje: (1) názor autora, (2) www.wikiskripta.eu/w/Münchhausenův_syndrom, (3) www.researchgate.net/publication/309417340_The_Brain_Adapts_to_Dishonesty






Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat