Vyjadřovat své názory otevřeně je důležité

Nikdo z nás není vševěd a jen málokdo umí číst z věštecké koule. Právě proto je komunikace ve vztahu velmi důležitá. Jasně formulovat svoje názory je sice občas složité, ale z dlouhodobého hlediska se to rozhodně vyplatí.

Ve vztahu mnoho žen s partnerem raději souhlasí, než aby ztrácela čas dlouhým vysvětlováním. „Stejně neposlouchá“ je příliš časté tvrzení. Samozřejmě, že většina lidí ten pocit chápe – nechceme se hádat. V srdci všichni chceme mít v rodině a se svými blízkými harmonické vztahy. Když ale přestaneme své názory a potřeby vyjadřovat, vede to pouze k frustraci a zadržovanému hněvu, který není z dlouhodobého hlediska pro naše vztahy dobrý.

Nekonečná smyčka nespokojenosti

Pokud své pocity příliš dlouho potlačujeme a raději mlčíme místo toho, abychom řekli, co si myslíme a cítíme, jsme z toho nešťastní. Vede to také k tomu, že se uzavíráme do sebe. To vede ke zdánlivě nekonečné smyčce nespokojenosti.

Hádka? Super!

Ale proč se tolik žen bojí pohádat? Je to různé: Někdo se bojí, že je partner přestane milovat, někomu jsou konfrontace nepříjemné a další prostě nemá odvahu. Podstatou ale je, že tyto důvody nemění to, jak se cítíme. Vztek a nespokojenost zůstávají. To vztahu neprospívá – naopak. Když si to uvědomíme a pochopíme, že to, co většina lidí chce ve vztahu ze všeho nejvíc, je upřímnost, hádka už není něco, čemu bychom se měli vyhýbat, ale krok ke zlepšení našeho vztahu.

Konfrontace jako způsob komunikace

Je mnohem lepší říct svůj názor. Ne afektovaně, ale klidně a uváženě – takže oba vědí, na čem jsou. Pokud je komunikace upřímná a oba objektivně vysvětlujete své postoje, nejsou špatné ani neshody. Oba si rozumějí a mohou tak snáze nacházet kompromisy.

Některé páry rády říkají, že se nikdy nehádají, ale to spíše svědčí o problému než o šťastném vztahu. Protože všichni se občas pohádají. Vždy existují různé názory, které vedou k hádkám. Toto tvrzení spíše naznačuje, že někdo není ve vztahu upřímný.

Pokud každý sděluje své názory a potřeby otevřeně a do očí, zlepšuje to vztah v dlouhodobém horizontu. Hádky často vedou k diskusi a nakonec k lepšímu a pevnějšímu vztahu. Navíc usmíření po hádce může být velmi pěkné!

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat