Pravidla příležitostných vztahů

22.03.2023 | Vztahy

Existují nějaká pravidla spontánních, neformálních vztahů, která je třeba dodržovat? No jistě, a je jich poměrně hodně. Jestli chcete, aby i ten váš šlapal jako po drátkách, pojďme si je zrekapitulovat.

Přátelé s výhodami, známost jako jednu noc, rande naslepo, které se zvrtne i navzdory tomu, že si s dotyčným nedokážete představit vztah. Příležitostný sex žije a je poměrně populární – hlavně díky šesti nepsaným pravidlům, která jeho funkčnost zachovávají v patřičných mezích.

Jak dlouho příležitostné vztahy trvají?

Neformální vztahy trvají kdekoli mezi několika hodinami, týdny až necelým rokem. Jsou zaměřené pouze na sex a některé mohou vést až v trvalý závazek. Ovšem nestává se to často, nedělejte si iluze. Spíš počítejte s krátkodobějšími epizodkami podmíněnými manuálem.

Mějte jasno v tom, co chcete

Skutečně jde pouze o sex a výplň volného času? Jste schopní svůj intimní vztah udržet v nejvyšší tajnosti? Všechno je možné, jen je třeba ukotvit, o co přesně stojíte.

Žádné emocionální výlevy

Scházíte se na hotelu, u vás doma, u něj doma, na chalupě… Vždyť je to jedno, má to jen jeden účel – sex. Nic víc. Protějšek nemusí vědět, jaké peklo právě teď prožíváte v práci, nebo že nevycházíte s penězi. Méně osobních detailů, více milování. Je to tak lepší pro všechny.

Žádný pocit viny

Cítíte se nepříjemně a hanebně při představě, že jste v neformálním vztahu? Pak s ním radši ani nezačínejte. Jsou-li „uvolněné vztahy“ v rozporu s vašimi hodnotami, přesvědčením nebo svědomím, nedělejte to. Vina vás roztrhá na kusy.

Žádná láska

Zásada každého neformálního vztahu? Jakmile se jeden z vás zamiluje, a ten druhý city neopětovává, románek je u konce. Bez diskuse. Sypání soli do otevřených ran je neetické a nemorální.

Žádné pronásledování

Večerní hovory, nahánění po esemeskách, vyzvídání, kdo kde byl a s kým. Tak i na to u příležitostných vztahů zapomeňte.

Praktikujte bezpečný sex

Chraňte se nejen před otěhotněním, ale i před pohlavně přenosnými chorobami. V případě, že si milenec odmítá nasadit kondom, ukažte mu dveře. Vaše zdraví, vaše zodpovědnost.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat