Důvodem rozchodu může být i hubnutí

Asi se nenajde pár, který by sdílel naprosto všechno. Co když jeden hubne a druhý ho ani trochu nepodporuje? Pak přichází dusno, které může vyústit v pomstu i zákeřnou sabotáž!

Na otázku, proč lidé hubnou, existuje hodně odpovědí. Někdo se ve vlastním těle chce cítit lépe, zatímco jiného k redukci váhy přiměje zdravotní problém, touha líbit se okolí i partnerovi, vidina snazší pohyblivosti, tlak sociálních sítí nebo příslib nového zaměstnání. Buď jak buď, když ve vztahu jeden hubne a druhý pouze přihlíží, bývá to vždycky tak trochu problém.

Výzva, která může uškodit

Ačkoli je úbytek tělesných kilogramů zpravidla prospěšný, zejména pak zdravotně, na romantický svazek nemusí mít ten nejlepší vliv. Tedy alespoň podle poznatků výzkumu uskutečněného Státní univerzitou v Severní Karolíně, jejíž odborníci požádali o spolupráci experty z Texaské univerzity v Austinu (1). Do této studie bylo zahrnuto bezmála 50 párů a v každém z nich jeden z dvojice v průběhu posledních let shodil minimálně 13 kilogramů. Jakmile došlo na osobní pohovory i analýzu vyplněných dotazníků, bylo o dopadu takového vylepšení jasno.

Házíš mi jen klacky pod nohy!

Většina dvojic si pochvalovala, že po zhubnutí protějšku došlo ke zvýšení fyzické intimity i vzájemného respektu, což přineslo nesporná pozitiva. Našly se ale i takové, ve kterých nebyla nouze o dramata. V těchto případech hubnoucí vyčítali svým drahým polovičkám, že je dostatečně nepodporují a co hůř – nenásledují jejich příklad a nepracují na svých křivkách také. To pochopitelně vyvolalo napětí, hádky, časté konfrontace i narážky na rozchod. Nehubnoucí si to však nenechali líbit a snažili se pomstít třeba sexuálním půstem či sabotáží v podobě nákupu nezdravého jídla, čímž se partnerovo úsilí snažili vykolejit. Závěr je tedy jasný. Pokud dva lidé nejsou na stejné vlně změn a vzájemně se „nepodrží“, pak shazování nadbytečných kil může vztahu hodně zatopit.

Zdroj: (1) www.sciencedaily.com/releases/2013/10/131030103502.htm






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat