Bouřlivá láska narcisty

Může narcista milovat? Ano, může, ale jeho láska bývá povrchní a pomíjivá. Může si vyvinout intenzivní citové vazby – dokonce se zdá, že se „zamiluje“ – a přesto si stále zachovává naprostý nedostatek empatie pro objekt své náklonnosti. Jeho vztahy jsou často pod vlivem dramatických změn nálad bouřlivými vzestupy a srdcervoucími pády.

I když se může zdát, že vás narcista zpočátku miluje, tento pocit je často krátkodobý a podmíněný. Narcisté mají potíže s udržováním smysluplných spojení, takže jejich forma „lásky“ je často plytká a pomíjivá.

Jak poznáte, že vás narcista miluje

Jeho činy jsou jediným způsobem, jak zjistit, zda vás narcista miluje. Odpovězte si na otázky: Bere v úvahu vaše pocity a potřeby? Je schopný dát vaše štěstí na první místo, i když z toho nemá přímý prospěch? Pokud je odpověď 'ano', je možné, že vás skutečně miluje.

Pokud však není ochotný pracovat na změně svého chování, jakákoli láska nebo náklonnost, kterou projeví, může zůstat podmíněná a jednostranná.

Co se stane, když se narcista zamiluje?

Když se narcisté zamilují, stanou se posedlí tím, že je jejich partneři zbožňují a obdivují. Mohou je zasypávat komplimenty a dárky nebo se s nimi pokoušet manipulovat pomocí velkých gest náklonnosti. Naneštěstí je tento emocionálně nabitý vztah často příliš intenzivní a nestabilní, což vede k cyklu vzestupů a pádů, ze kterých může být obtížné uniknout.

Spíše než vytvoření hlubokého citového pouta narcisté přilnou k myšlence lásky a pokoušejí si znovu vytvořit pocit obdivu, který měli na začátku svého vztahu. Mohou svého partnera ponižovat jako sebeobranu, pokud necítí tento obdiv.  

Ve svém jádru má narcistické chování kořeny v nejistotě a nenaplněné potřebě cítit se výjimečně nebo důležitě. To znamená, že narcista má potíže prožívat skutečné pocity lásky; místo toho může replikovat to, co považuje za vhodné projevy lásky, tím, že napodobuje romantická gesta nebo slova, aniž by rozuměl pocitu, který za nimi stojí.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat