Objevte své skryté silné stránky

Pokud chcete pro sebe udělat něco dobrého, nebo stojíte před velkým rozhodnutím, máme pro vás tipy, jak vystoupit ze své komfortní zóny a naučit mít se rád a vážit si sebe sama.

Zamyslet se nad svými přednostmi někdy není tak snadné. Tímto cvičením ale můžete znovu objevit sílu sami v sobě. Ke cvičení potřebujete tři kousky papíru, pero nebo tužku, touhu po osobním růstu a nakonec pár minut jen pro vás. Vzpomeňte si na dvě události ve svém životě, kdy jste udělali něco opravdu dobře. Mohl to být skvělý večírek, získaná pracovní nabídka, pěkný výlet, překvapení pro kamaráda nebo diplom, který jste získali.

Zvýrazněte dvě pozitivní události ve svém životě

Nyní, na základě první pozitivní události, přemýšlejte o tom, co se vám na ní obzvláště povedlo. Jaké dovednosti jste k tomu použili? Byli jste extrémně ambiciózní nebo cílevědomí, kreativní nebo s pevnou vůlí? Co pro vás bylo důležité? Umět si s věcmi poradit, být spolehlivý nebo ochotný převzít zodpovědnost? Kdo vás podporoval? Byli ve vašem okolí lidé nebo někdo z vaší rodiny, kdo vám pomohl? Určitě si můžete napsat alespoň pět svých předností.

Pak se stejně zamyslete i nad druhou událostí. Díky čemu se vám věci tak povedly? Jaké dovednosti jste použili? Byla to tentokrát odvaha? Nebo zvědavost? Najděte své osobní silné stránky a napište, co vám pomohlo k úspěchu. Opět hledejte podporu u svého okolí. Kdo vás tehdy podpořil? Byl nějaký idol, ke kterému jste vzhlíželi? Dobrý přítel? Zdroj inspirace? Najděte opět alespoň pět silných stránek a sepište je na papír.

Analyzujte negativní událost 

Následně přejděte k negativní události ve svém životě, kterou si zapíšete na třetí papír. Co pro vás bylo tehdy těžké a nedařilo se vám? Byl to rozchod, změna zaměstnání, stěhování do jiného města nebo životní křižovatka? Jaký člověk jste v té době byl? A jaké byly vaše hodnoty? Co vám pomohlo překonat toto těžké období? Jaké vaše dovednosti vám pomohly? Možná to byl strach, který vás chránil? Nebo vám pomohla sebedůvěra? I v tomto případě najděte své osobní dovednosti, které vám umožnily toto období zvládnout. Jací lidé nebo věci z vašeho okolí vám pomohli překonat toto těžké období? Všimněte si prosím znovu pěti svých silných stránek.

Vaše tři životní události vám jistě ukázaly různé silné stránky, podporu a hodnoty a také chuť do života. Uchovejte si vědomí o svém potenciálu a silných stránkách. Uvědomte si, jak milé lidi ve svém okolí máte a že se na ně můžete spolehnout. A kdykoli budete stát před těžkým rozhodnutím, otevřete si svoji „krabici silných stránek“, který vám pomůže rozhodnout se mnohem sebevědoměji.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat