Smích může tajný románek prozradit během několika sekund

Jste bezhlavě zamilovaní, ale před okolím se tváříte, že o nikoho nestojíte? Jako kamuflážní manévr to není špatné, ovšem jakmile se usmějete, stejně se všechno provalí.

Láska sice hory přenáší, ale s lidskými předsudky mnohdy ani nehne. A právě proto se některé začínající vztahy raději drží pod pokličkou, protože jejich zveřejnění by přineslo spoustu vysvětlování, obhajování, zloby a problémů. Jenže každý tajný románek může být snadno prozrazen. A to kvůli takové banalitě, jako je smích!

Humorná medicína, která dokáže uškodit

Není žádnou novinkou, že smích poskytuje bezpočet pozitiv. Již mnohokrát se prokázalo, že tlumí stres, tišší bolesti, posiluje imunitní systém a stimuluje činnost srdce i plic, přičemž napomáhá svalové relaxaci a usnadňuje zvládání náročných situací (1). Je tedy žádoucí a užitečný! Ale ne vždycky. Snažíte-li se ututlat, že spíte se svým šéfem nebo ženatým kolegou, můžete právě kvůli němu své tajemství vyzradit širokému okolí. Jak to?

Není úsměv jako úsměv

Pokud o někoho jevíte romantický či sexuální zájem, smějete se úplně jinak, než je u vás obvyklé. Stačí se na dotyčného jen podívat a koutky vám už cukají do pubertálního chichotání, což je chování, které vašim blízkým i spolupracovníkům přijde značně podezřelé. Prokázal to jistý psychologický výzkum, o němž se zmiňuje magazín Journal of Nonverbal Behaviour (2). Během několika málo sekund tedy může být jasno, což se vám v dané utajované situaci samozřejmě ani trochu nehodí. Jenže s tím zřejmě nic moc nenaděláte.

Takový hormon, to je mrcha!

Autoři této studie totiž přišli na to, že smích se mění v závislosti na tom, s kým momentálně jste a v jakém prostředí se nacházíte. Zatímco v rodině a mezi přáteli bývá nenucený, uvolněný a přirozený, při romantickém flirtování zní zcela rozdílně, dětsky až chichotavě. Jediná prevence? Zřejmě udržení kamenné tváře, protože hormony dělají své a nedají se oblafnout.

Zdroje: (1) www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/stress-management/in-depth/stress-relief/art-20044456?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, (2) www.link.springer.com/article/10.1007/s10919-022-00406-5






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat