Vztah v krizi se pozná podle těchto příznaků

Nemáte na krku vztahovou krizi? To záleží na tom, jak často spolu s partnerem spíte a o čem se mezi sebou bavíte. Nápovědou může být i náplň volného času. Neblíží se vám náhodou sedmé výročí?

Každý svazek si projde vzestupy a pády. Ano, úplně každý! Že vás se tohle netýká, protože jste s partnerem vysoce kompatibilní? Že to byla láska na první či druhý pohled a nikdy žádné velké problémy nebyly? Co není, může být. Z pohledu odborníků lze vztahovou krizi očekávat okolo sedmého výročí (1). To je prý rizikové období, neboť fáze líbánek dávno pominula a všechno začíná být tak trochu fádní, rutinní, stereotypní a bez vášnivé jiskry. Podle jakých signálů poznáte, že se do krizového bodu blíží i vaše partnerství?

Fyzický kontakt je vzácná výjimka nikoli pravidlo

Tak samozřejmě, jsou dny, kdy na sex zkrátka není energie, čas ani chuť. Stane se. Jenže co když nálada na intimitu nepřichází ani po několika týdnech či dokonce měsících? Pak to nevěstí vůbec nic dobrého. Americká rodinná terapeutka a odbornice přes seznamování Julie Spira upozorňuje na to, že absence fyzického kontaktu může vypovídat o ztrátě partnerova i vašeho zájmu, což je velmi tenký led (2). Co dalšího je varováním?

Každý tráví čas po svém

Vzpomeňte si na ty kouzelné začátky, kdy jste se svým milým trávila každou volnou chvíli – a ráda. Kdyby to šlo, chodila byste s ním snad i do práce! Jak to vypadá teď? On s vámi nic moc neplánuje a vám to vlastně vyhovuje, protože vítáte nebýt v jeho společnosti. Ať se na to člověk podívá z jakékoli strany, dojde mu, že za těchto okolností svazek jaksi není prioritou.

Konverzace jsou pouze povrchní

Mluvíte spolu pouze o provozních věcech? I to může být podle jmenované terapeutky Julie Spiry signálem, že vaše pouto pomalu slábne. Pokud už s parterem nesdílíte starosti, radosti, obavy ani přání ohledně budoucnosti, přestali jste si být navzájem důvěrníky. A to je hodně špatné znamení, neboť se ta pověstná důvěra může hledat jinde.

Zdroje: (1) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1741-3737.2010.00757.x, (2) www.elitedaily.com/p/if-your-relationship-is-in-crisis-mode-youll-notice-these-7-signs-17300698, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat