Pravidla vztahu s kolegou na pracovišti

20.06.2023 | Vztahy

Než se rozhodnete chodit s kolegou, zvažte všechny problémy nebo střety zájmů, které mohou nastat. Pokud například pracujete na důležitém projektu, vztah mezi vámi dvěma (nebo možný rozchod) ovlivní konečný výsledek. Bezhlavě neriskujte, mějte svá partnerská pravidla!

Mnoho českých zaměstnavatelů vztahy na pracovišti netoleruje, což je ovšem to jediné, co se s tím dá dělat. Zákoník práce lásce nahrává. Podle něj zaměstnavatel nemá právo do milostných vztahů svých podřízených, kolegů a spolupracovníků nikterak zasahovat. V praxi ovšem lze narazit na několik jiných překážek.

A co když je to láska?

Lidé se často obávají randění s kolegou, což je pochopitelné. Nechtějí míchat svůj osobní a profesní život, protože problémy, které se časem mohou objevit, ovlivní nejen jednu, ale rovnou dvě důležité oblasti lidského života – práci a vztah. Ale co když si srdce nedá poručit? Tak dlouho čekáte na spřízněnou duši a osudového partnera, až se objeví – ve stejné firmě. Pokud to potkalo i vás, s partnerem si stanovte určitá základní pravidla.

Držte jazyk za zuby

Jakmile začnete chodit se svým spolupracovníkem, nechtějte to roztroubit do světa. Jistě, láska je krásná, hormony štěstí a euforie pracují, ale vaším úkolem je držet tuhle informaci pod pokličkou do doby, dokud se navzájem lépe nepoznáte. Nejprve si oba musíte být jistí, že má smysl o svém soukromí vyprávět těm, s nimiž sdílíte kancelář. V raných vztazích vztahu se vyhněte sociálním médiím a společným příchodům a odchodům z práce.

Chovejte se profesionálně

Koketujte, rozepněte knoflíček u své halenky, sedněte si na partnerův stůl a smyslně olízněte jeho spodní ret. Tohle všechno dělejte, kdy chcete, ale ne na svém pracovišti. Chovejte se profesionálně, přece nechcete, aby váš vztah omezoval pracovní výkon jednoho či druhého. A pokud se mezi sebou soukromě pohádáte, v kanceláři to na sebe nedávejte znát. Osobní rozepře na pracoviště nepatří, stejně jako posílání sexy zpráv do služebního e-mailu.

Soustřeďte mysl

Když jste v práci, buďte v práci – fyzicky i duševně. Jakmile chodíte s kolegou, může se vaše mysl toulat po všech čertech. Stačí se na něj podívat nebo ho potkat na chodbě. Chcete-li však dosáhnout zdravé rovnováhy mezi prací a láskou, omezte tento zvyk hned v zárodku a nenechte se rozptylovat, přece jen by tím vaše profesionalita utrpěla šrámy.

Zdroje: názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat