Chyby, kterými muži ohrožují svá manželství

18.07.2023 | Vztahy

Láska až za hrob? Ne pokaždé. Zodpovědnost za udržení vztahu leží na bedrech obou pohlaví, přičemž každé z nich dělá nějaké specifické chyby. Co se týče mužů, tak ti se v manželství dopouštějí hlavně těchto častých přešlapů!

Je to dřina – a veliká! Lidé žijící v dlouhodobých partnerstvích si stěžují převážně na vyčpělost vztahů, nedostatek času i financí či nepochopení z partnerovy strany. Každý by ale měl začít převážně sám u sebe. Čím a jak konkrétně muži ohrožují manželskou lásku, soulad a harmonii?

Zatajují příjmy a výdaje

Tak jistě, že v zájmu rodinného klidu nepřiznáte, že ty nádherné lodičky stály o nějakou tu korunu víc, ale kdo je bez viny? Velké nákupy bez konzultace s manželkou a zatajování výplatních pásek ani u mužů není žádnou novinkou, s čímž se pojí jisté riziko. Jakmile vás drahá polovička od těchto informací odřízne, ztrácíte vůči ní důvěru.

Nezapojují se do výchovy dětí

Většina mužů nechává výchovu dětí na ženě, a to je špatně. Otcové hrají v životě menších i větších ratolestí důležitou roli – a potřebují, aby s nimi jejich otec trávil čas. Navíc platí, že pokud pánové svým ženám ukrojí z koláče povinností a péče o rodinu, dámy mohou efektivněji čerpat síly, tudíž nejsou tak unavené a nahněvané. Pochopil tohle váš manžel?

Nepečují o své tělo

Každému muži se líbí, když má po boku manželku, které není její fyzický vzhled lhostejný. A platí to i obráceně. Bohužel, leckdo káže vodu a pije víno. Kvůli vysedávání na gauči, každodennímu popíjení piva a absenci péče o sebe sama pánové v očích žen ztrácejí šmrnc.

Nenaslouchají

Muži, naučte se naslouchat tomu, co vám partnerka říká, a berte v potaz její názory. Nepředpokládejte, že automaticky víte, co si zrovna myslí, rozhodně to tak nemusí být!

Dovolují, aby se ženy cítily nepříjemně

V případě, že váš partner dovolí, aby se k vám jeho přátelé nechovali s respektem, stejně jako jeho rodina, selhal na plné čáře.

Nepřiznávají chyby a ani se za ně neomlouvají

Odmítnout se omluvit, když se mýlíte, je jednou z dalších pánských chyb. Přitom by slůvka jako „omlouvám se“ a „odpouštím ti“ měla být denním chlebem dvou dospělých lidí a partnerů.

Porovnávají

„Jó, to Maruška z účtárny je mnohem šikovnější a bystřejší než ty.“ Porovnávání s jinými ženami může být nebezpečné a velmi zraňující. Každý člověk má své silné i slabé stránky a není fér na ně přehnaně a cynicky upozorňovat. Ctěte svou ženu, milí zlatí, za to, kým je, ne za to, co dělá nebo nedělá!

Zdroje: názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat