Jaký postoj zaujmout, pokud vaše kamarádka podvádí svého partnera

18.07.2023 | Vztahy

Zčistajasna to z ní vypadlo. Vaše kamarádka udržuje paralelní vztah, proto jste nyní v pozici, kdy máte držet jazyk za zuby. Nebo přesně obráceně? Rozhodněte se, jak se k dané situaci postavíte!

Je to status, o který nikdo nestojí. Partnera, se kterým vaše kamarádka žije, dobře znáte. Navíc je to prima chlapík. Morálně jste v ohrožení už jen proto, že o jejím tajemství víte – randí se dvěma muži najednou! Co teď? Máte jí navrhnout, aby toho nechala?

Reakce většiny lidí se dá očekávat

S aférou své nejlepší přítelkyně se mnoho lidí vypořádá radou. „Ukonči to, nebo to nedopadne dobře.“ Jsou však i tací, kteří se rozhodnou zajít dál. „Jsi normální? Rozmysli se, co vlastně chceš. A zavolej mi, až budeš mít jasno!“ Pokud zvolíte tuto druhou možnost, podstupujete obrovský hazard, který vaše přátelství může ukončit. Každopádně je nutné se rozhodnout, jak moc se do výše zmíněné šlamastyky toužíte zapojit.

Nejprve stanovte hranice

Je důležité stanovit si hranice a říct své kamarádce, co pro ni uděláte – a co ne. „Mám tě ráda, nicméně lhát kvůli tobě nebudu.“ Nebo: „Jsem ochotná pomlčet, ale nechtěj po mně, abych tě kryla.“ Ostatně, dobře si rozmyslete, než si dovolíte být její alibi, obvykle to nikdy nekončí dobře.

Jedna věc je zavírat oči před špatným chováním a něco jiného je aktivně se na podvodu podílet. Pokud se zrazený partner a vaše kamarádka dají znovu dohromady, hrozí, že černou ovcí budete právě vy. Celou dobu mlžíte, a tudíž jste spolupachatel!

Nebojte se ozvat

Pokud máte pocit, že jste se dostali do nepříjemné pozice, jasně řekněte, že vám to nevyhovuje, a přidejte návrh. Možná si vaše přátelství na pár týdnů dá pauzu. Kamarádce sdělte, že o ni máte starost a nechcete, aby dělala chybná a nezvratná rozhodnutí. To by jí mohlo pomoci hlouběji zpracovat potenciální následky.

Od situace se distancujte a razte cestu upřímnosti. Kamarádka by měla vědět, že je vůči svému partnerovi neuctivá. Bez ohledu na to, co děláte, však počítejte s tím, že se nevyhnete konfrontaci. Přítelkyně se pravděpodobně (dočasně) naštve. (Podle ní máte táhnout za jeden provaz!) Vyhrocené emoce ale naštěstí brzy opadnou. Tedy aspoň tehdy, pokud v sobě má aspoň trošku sebereflexe.

Zdroje: názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat