Cit k domácímu mazlíčkovi válcuje ten k partnerovi

Máte psa? A necítíte k němu náhodou větší lásku než ke svým sourozencům, partnerovi, nebo dokonce vlastní matce? Vysoké procento lidí to tak má. A když jejich miláček potřebuje nákladnou péči, neváhá rozprodat svůj majetek.

Láska může mít skutečně mnoho podob. Říkáte si, že ta nejsilnější je ta, kterou lidé cítí ke svému partnerovi nebo rodinným příslušníkům? Logicky to tak asi je. Ale odkdy se láska řídí logikou! Je tu  někdo, kdo seznamu nemilovanějších bytostí bezesporu kraluje. Ovšem má víc nohou, než byste řekli.

Cit, který hory přenáší

Jistá nedávná a hodně zajímává studie (1) se zaměřila na majitele domácích mazlíčků, přičemž odhalila, že 50 procent zúčastněných respondentů ve věku 27 až 42 let miluje svého chlupatého parťáka víc než svou vlastní matku a 30 procent řeklo totéž o svém dlouholetém partnerovi. Jeden ze čtyř oslovených přiznal, že pokud by jeho mazlíček potřeboval finančně nákladnou zdravotní léčbu, neváhal by prodat své auto, popřípadě další majetek, jako je televize, počítač či rodinný šperk. Tohle je, panečku, pravá láska! Autoři tohoto chlupatého výzkumu šli s vyptáváním ještě dál a položili dobrovolníkům zásadní otázku týkající se toho, zda by měli raději štěňata nebo děti. 58 procent bez zaváhání přiznalo, že jejich srdce lační spíše po psích miminkách než těch lidských. Není to už kapku přehnané? Pro někoho možná, ale majitelé psů si zkrátka stojí za svým.

Pes jako zbožňovaná modla

„I z předchozích studií vyplývá, že u mileniálů je méně pravděpodobné, že budou vlastnit domy a mít děti než generace před nimi. Je zřejmé, že s tím mohou mít hodně společného domácí mazlíčci, které nadevše milují,“ píše se v tiskové zprávě této studie (2). No vida, i odborníci tuto lásku chápou a ani v nejmenším ji neodsuzují. Otázkou je, co na to říkají ti, kterých se to týká – tedy sourozenci, matky a životní partneři.

Zdroje: (1) www.consumeraffairs.com/pets/pets-are-family.html, (2) www.nypost.com/2022/05/25/millennials-love-pets-more-than-family-partners-study/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat