Zapomenout na svého bývalého partnera lze i v internetové době

05.12.2023 | Vztahy

Vypořádat se s koncem vztahu může být bolestivou zkouškou, hlavně když pořád řešíte vzpomínky. Jestli se v myšlenkách vracíte ke svému bývalému, osvoboďte se a i v online světě začnete nový život!

Ať už k rozchodu došlo nedávno, nebo se s bolestí v srdci po rozpadu vztahu potýkáte již pár měsíců, tohle ustrnutí na místě nikomu neprospívá. Jak se konečně můžete smířit s tím, že minulost je minulost? Našlapujte krok za krokem!

Udělejte si čas na truchlení

Jeden se trápí týden, druhý rok, ten další několik let, nicméně prvním klíčovým bodem v cestě za novým životem je chvilka pro sebe. Vezměte si pár dní volna v práci, truchlete, plakejte, křičte, dostaňte ze sebe emoce i vztek. Nastartuje se proces léčení. Když totiž do něčeho investujete svou emocionální, fyzickou, finanční a duchovní energii, potřebujete čas na zpracování ztráty a svých pocitů.

Přerušte veškerý kontakt

Zavedení pravidla zákazu kontaktu (alespoň na několik měsíců) se svým bývalým partnerem je jedním z nejlepších způsobů, jak se myšlenek na ex zbavit. Ne nadarmo se říká, že sejde z očí, sejde z mysli. Zablokujte si ho na sociálních sítích – žádné telefonáty, textové zprávy, schůzky, prohlížení starých fotek nebo návštěva míst, o nichž víte, že je má ex rád. Čím méně toho člověka uvidíte, čím méně se o něj budete zajímat. Je to přirozená lidská tendence. Pak se ihned zapojte do aktivit, které zaměstnají vaši hlavu.

Soustřeďte se nejen na svou práci

Pravidelně cvičte a buďte fyzicky aktivní, nasměrujte všechny své emoce a energii do práce, koníčků či uměleckých aktivit. Také se spojte se svými přáteli, jeďte na wellness pobyt, doma vymalujte, přemístěte nábytek, konečně ukliďte komoru.

V krizi vytáhněte negativní zážitky

Jak čas plyne, bolest pomalu odeznívá a souběžně s tím se ve vzpomínkách objevují spíš pozitivnější aspekty vztahu. Je normální i později myslet na svého bývalého partnera, ale pokud se dostanete do situace, že vás nějaká příhoda, setkání s jeho sestrou, informace o nové lásce, kterou nedávno potkal, vykolejí, zkuste malý trik. Okamžitě si připomeňte, kvůli čemu jste se hádali, co se vám na něm nelíbilo a podobně. Prostě se opřete o všechno špatné, co se kdy mezi vámi stalo.

Poznávejte nové lidi

Po procesu truchlení, zaměstnávání hlavy i budování kariéry na řadu přichází nová éra. Vyrazte mezi lidi, někam do klubu, na kurz kaligrafie, do divadla a navažte vztah s okolím. Konverzace s lidmi slouží jako pozitivní rozptýlení od přetrvávajících pocitů a myšlenek. Nikdy však na sebe nevyvíjejte tlak, novou lásku hledejte, až se na to budete cítit. Věřte svým instinktům.

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat