Jak vyjít se svou tchyní

Vycházet s tchyní může být náročné, ale také nemusí. Ať už jste čerstvě vdaná a svou tchyni teprve poznáváte, nebo se snažíte vylepšit ne zrovna dokonalý vztah, který jste měli roky, následující informace pro vás mohou být cenné.

Zatímco vztah tchyně a snachy se obvykle považuje za nejsložitější a nejobtížnější rodinný vztah, mnoho strategií, které doporučujeme, může platit pro jakýkoli příbuzenský vztah bez ohledu na pohlaví.

Buďte zdvořilá a ohleduplná

Poznejte svou tchyni skutečně a pak zjistěte, zda nenajdete nějaké společné rysy. Pokud například obě milujete zahradničení a terénní úpravy, sdílejte tuto činnost a pracujte společně. Nebo pokud obě milujete tanec, jděte ven a zatancujte si – třeba na živou hudbu.

Pokud žijete daleko od sebe a vídáte se jen o prázdninách, může být váš vztah trochu napjatý, protože spolu netrávíte dostatek času. Pro zlepšení se pokuste vídat se častěji.

Je-li vaše tchyně zpočátku chladná nebo kritická, doufejte v to nejlepší a snažte se pochopit její úhel pohledu. Doposud byla vždy hlavní ženou v životě svého syna. A teď jste zaujala její místo. Nikdo se rád necítí nahrazený, vyloučený nebo opuštěný.

Jak vyřešit konflikt

V každém vztahu přirozeně vzniknou neshody, ale vaše tchyně může mít jiný styl jejich řešení než vy. Možná se jim snaží za každou cenu vyhnout. A vy byste se možná raději postavila problému čelem a mluvila o něm, dokud se nevyřeší.

Jakmile uvidíte, že jde o rozdíl v řešení, můžete se posunout vpřed. Pracujte na vyjednávání o střední cestě a kompromisu. Kognitivní přerámování vám může pomoci vidět konflikty s tchyní v mnohem pozitivnějším světle.

Vytvoření zdravého vztahu

Empatie je mocný nástroj, který může zlepšit váš vztah s tchyní. Opravdu se snažte pochopit její pohled. To jistě povede k lepší komunikaci a naplňujícímu vztahu. Poslouchejte pozorně a zaměřte se na pouto, které můžete s tchyní navázat. Sdílejte s ní osobní příběhy; to může překlenout propast a pomoci vám oběma vytvořit společný základ.

Možná ji nikdy neuvidíte jako svou druhou matku a možná vás nikdy neuvidí ve stejném světle jako její vlastní syn, ale to je v pořádku. Pořád zůstane babičkou vašich dětí a když nic jiného, to by měl být důvod, proč se o společný pozitivní vztah snažit.

 

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat