Jak vyjít se svou tchyní

Vycházet s tchyní může být náročné, ale také nemusí. Ať už jste čerstvě vdaná a svou tchyni teprve poznáváte, nebo se snažíte vylepšit ne zrovna dokonalý vztah, který jste měli roky, následující informace pro vás mohou být cenné.

Zatímco vztah tchyně a snachy se obvykle považuje za nejsložitější a nejobtížnější rodinný vztah, mnoho strategií, které doporučujeme, může platit pro jakýkoli příbuzenský vztah bez ohledu na pohlaví.

Buďte zdvořilá a ohleduplná

Poznejte svou tchyni skutečně a pak zjistěte, zda nenajdete nějaké společné rysy. Pokud například obě milujete zahradničení a terénní úpravy, sdílejte tuto činnost a pracujte společně. Nebo pokud obě milujete tanec, jděte ven a zatancujte si – třeba na živou hudbu.

Pokud žijete daleko od sebe a vídáte se jen o prázdninách, může být váš vztah trochu napjatý, protože spolu netrávíte dostatek času. Pro zlepšení se pokuste vídat se častěji.

Je-li vaše tchyně zpočátku chladná nebo kritická, doufejte v to nejlepší a snažte se pochopit její úhel pohledu. Doposud byla vždy hlavní ženou v životě svého syna. A teď jste zaujala její místo. Nikdo se rád necítí nahrazený, vyloučený nebo opuštěný.

Jak vyřešit konflikt

V každém vztahu přirozeně vzniknou neshody, ale vaše tchyně může mít jiný styl jejich řešení než vy. Možná se jim snaží za každou cenu vyhnout. A vy byste se možná raději postavila problému čelem a mluvila o něm, dokud se nevyřeší.

Jakmile uvidíte, že jde o rozdíl v řešení, můžete se posunout vpřed. Pracujte na vyjednávání o střední cestě a kompromisu. Kognitivní přerámování vám může pomoci vidět konflikty s tchyní v mnohem pozitivnějším světle.

Vytvoření zdravého vztahu

Empatie je mocný nástroj, který může zlepšit váš vztah s tchyní. Opravdu se snažte pochopit její pohled. To jistě povede k lepší komunikaci a naplňujícímu vztahu. Poslouchejte pozorně a zaměřte se na pouto, které můžete s tchyní navázat. Sdílejte s ní osobní příběhy; to může překlenout propast a pomoci vám oběma vytvořit společný základ.

Možná ji nikdy neuvidíte jako svou druhou matku a možná vás nikdy neuvidí ve stejném světle jako její vlastní syn, ale to je v pořádku. Pořád zůstane babičkou vašich dětí a když nic jiného, to by měl být důvod, proč se o společný pozitivní vztah snažit.

 

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat