Mezi znaky vztahu mířícího ke konci patří i pocit osamění

02.01.2024 | Vztahy

Rozpoznat známky umírajícího vztahu, který jste si kdysi vybudovali s někým, koho jste vroucně milovali, není jednoduché. Je ten váš ještě v pořádku? Tohle jsou znaky partnerství, ve kterém věci nefungují tak, jak mají.

Nikdo nechce spojovat slovo „umírání“ s partnerstvím, ale člověk míní a život mění. Možná, že zatím přehlížíte některá znamení, která signalizují konec lásky, jen si je nechcete přiznat. Na druhou stranu je nezbytné vidět svůj vztah takový, jaký ve skutečnosti je. Takže se zhluboka nadechněte, tyhle červené vlajky vám otevřou oči.

Pořád se řeší minulost

Muž či žena, na pohlaví přece nezáleží. Ani jeden do manželství nebo vztahu nepřichází s úplně čistým štítem. Všichni máme svůj díl emocionální zátěže, ale pokud minulost zasáhla do vašeho současného vztahu natolik, že si již nedokážete představit společnou budoucnost, je to rozhodně jeden ze znaků, že vaše partnerství není v kondici. Jestli je vše, co si navzájem říkáte, pasivně-agresivní narážkou na minulé chyby a podobně, pak je možná čas dát si pauzu.

Došlo k nevěře

Řekněme si to jasně – nevěru vztah může přežít, tedy aspoň za předpokladu, že se s ní podváděný partner vyrovná. I když je to něco, co lze vyřešit, také se jedná o jeden z příznaků umírajícího vztahu. Jednomu z vás pravděpodobně něco chybí, do partnerství se vkradla nuda či stereotyp.

Hádáte se bez důvodu

Jedním z největších rozdílů mezi zdravými a nezdravými vztahy je to, že hádky se stávají zlomyslnými a hořkými. K nezdravým hádkám nedochází absolutně z žádného jiného důvodu než z potřeby srazit partnera na kolena. Přemýšlejte o tom. Dochází u vás k opakovaným hádkám jednoduše proto, že jste chtěli být zlí? Nebo přesně tohle partner dělá vám?

Slovní a/nebo fyzické týrání

Zneužívání není v pořádku. A to emocionální a verbální je stejně zjizvené a bolestivé jako fyzické zneužívání. Bývá známkou toho, že musíte z partnerství co nejdříve odejít.

Cítíte se osaměle

Osamělost. Tak to je taky přehlížený, zákeřný znak umírajícího manželství, který většina lidí ignoruje. Cítit se osaměle rovná se nést břímě vztahu na svých vlastních bedrech. Ať už se jedná o výchovu dětí nebo plánování rodinné dovolené, pokud se protějšek od takových záležitostí drží dál, rozhodně to nepůsobí harmonicky.

Řešit, nebo neřešit?

Když jste ve fázi umírajícího soužití, pravděpodobně se ze začátku pokusíte najít společnou řeč a věci si vyjasnit. Ostatně, nemáte co ztratit. Jenže pak si můžete uvědomit, že je každá rada drahá a že vlastně vůbec nic nefunguje. Co pak? Konzultace se zkušeným odborníkem (terapeutem) je poslední možností.

Zdroje: názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat