Rozdílnost partnera vám vztah pošlapat nemusí

Jste jako oheň a voda? Nebo světlo a tma? To nemusí být až takový závažný problém. I s odlišností partnera je totiž možné pracovat!

Vy si potrpíte na úklid a mnohdy až sterilní čistotu, on se tváří, že nepořádek nevidí. Pro vás je důležitý zdravý životní styl, zatímco jemu vaše zeleninové saláty připadají jak z jiného světa, proto nad nimi ohrnuje nos. Shodnout se nemůžete ani v otázce financí, rodinných návštěv a trávení volného času. Zní vám to povědomě? Ano, žádný vztah není dokonalý a nějaké ty rozdíly panují všude. Ale společné štěstí pošlapat nemusejí. Jak se s nimi vyrovnat?

Správný styl komunikace je alfa i omega

Pokud váš partner udělal něco, co opravdu nemůžete vystát, nebojte se mu to říct. Ovšem volte vhodná slova, protože bojujete proti konkrétnímu chování, a ne proti své drahé polovičce. Místo toho, abyste ho označila za lenocha a flákače, mu spíše vysvětlete, že po celodenním pracovním shonu vážně nemáte sílu drhnout připálenou pánev, na které si dělal vajíčka – a nechal ji napospas osudu. Při té příležitosti ho požádejte, aby si na takové věci dával pozor.

Vyhněte se extrémům

Když se něco stane dvakrát či třikrát, máme tendence říkat, že je to „vždycky“. Opačným příkladem takového slovního extrému je slovo „nikdy“, které používáme v situacích, kdy k určitým věcem dochází jednou za čas. „Vždycky chodíš domů pozdě a koš nikdy nevyneseš“! Co na tom, že se protějšek zpozdil jen párkrát a odpadky odnesl, byť minulý měsíc. Upusťte od zveličování, k němuž vás nabádá vztek. Tím se váš problém nevyřeší. Své neshody snáze překonáte bez zraňující kritiky, která mnohdy není oprávněná ani na místě. Klíčem je rozmluva v přátelském a neútočném duchu.

Nabídněte pomoc

Když všechno ostatní selže, dalším způsobem, jak se v páru můžete vyrovnat se svými rozdíly, je nabídnout partnerovi pomoc. Možná mu budete muset znovu ukázat, jak se zapíná myčka i pračka, třeba si spolu uvaříte zdravé jídlo, která mu zachutná. I tohle přispěje ke zlepšení jeho návyků, hezky krůček po krůčku.

Zdroj: www.newmilfordcounselingcenter.com/blog/wellnesss/no-relationship-is-perfect-sometimes-however-its-the-differences-we-have-with-our-partner-that-make-us-stronger/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat