Buďte pro partnera opět přitažlivá

Přitažlivost je klíčovou součástí každého zdravého vztahu, ale co dělat, když přitažlivost pominula? Jaké jsou známky toho, že svého manžela, manželku nebo partnera již sexuálně nepřitahujete?

Aby se vztah rozvíjel, musí být splněno několik podmínek – láska, důvěra a přitažlivost. Je těžké postavit některý z těchto faktorů nad ostatní, protože všechny fungují synchronizovaně, aby vztah udržely. Vědět, že váš partner zažívá elektrizující vzrušení z vašeho úsměvu, z toho, jak vám sluší nějaké oblečení, nebo možná dokonce jen sledování, jak pracujete, je pro fungující vztah nesmírně důležité. Co když ale jedna ze složek už není, co bývala? Co když partnera nepřitahujete jako kdysi? 

Máte méně sexu

Jedním z prvních způsobů, jak zjistit, jak váš partner vnímá váš fyzický vztah, je prozkoumat váš sexuální život. Náhlá změna frekvence sexu s partnerem by mohla naznačovat změnu v tom, za jak atraktivní vás partner považuje. V některých případech nemusí jít o sníženou frekvenci, ale o to, jak se k věci staví váš partner. Sex vám může začít připadat rutinní, skoro jako byste si jen odškrtli políčko – pryč je vášeň, konverzace a intimita, které by obvykle následovaly. 

Partner tráví více času bez vás

Pokud váš partner začíná trávit více času mimo domov nebo bez vás, může to být pochopitelně znepokojující. Pokud se však opakovaně vymlouvá, proč se s vámi nemůže setkat, nebo když společně strávený čas je krátký a postrádá skutečnou intimitu – mohlo by to signalizovat slábnoucí přitažlivost k vám.

Do vztahu vkládá méně úsilí

Opravdu bolestivým ukazatelem toho, že vás váš partner již nepovažuje za atraktivní, je to, jak málo úsilí vkládá do vztahu. Náklonnost zmizela, společné plánování je minulostí a přinutit ho odpovídat na zprávy se může zdát jako nemožné. 

Je až přehnaně pozorný

Občas je to přesně naopak – váš partner dělá všechny ty správné věci: často vám během dne volá, aby vás informoval o novinkách, plánuje návštěvy kina nebo celodenních výletů, chodíte na večeře. Jediný problém je, že máte pocit, že u stolu, v kině nebo na výletě jste spíše s bratrem než s intimně blízkou osobou.

Mnohem častěji se hádáte

Pokud je váš partner vůči vám podrážděnější a nikdy nepromarní příležitost pohádat se kvůli malým věcem, nejenže je známkou slábnoucí přitažlivosti, ale může to také signalizovat další potíže pro pokračování vztahu.

Jak být znovu přitažlivá

Přijmout realitu může být bolestivé, může to však být klíčem, jak vrátit váš vztah zpět na správnou cestu. 

Otevřeně si promluvte

Kromě lásky, důvěry a přitažlivosti je ve vztahu nutná komunikace. I když se to možná snáze řekne, než udělá, zejména proto, že komunikace při řešení problémů je pro páry obzvlášť obtížná — když věci slyšíte přímo od svého partnera, můžete se dozvědět určité věci, o kterých byste jinak možná nevěděla a které by mohly ovlivnit vaši intimitu.

Stravte nějaký čas odděleně 

Mohlo by se zdát kontraproduktivní držet se dál od svého partnera v době, kdy chcete, aby se obnovila intimita vašeho vztahu – ale právě tato změna může být to, co váš vztah potřebuje. Čas odloučení však neznamená zbavit se partnera úplně. Čas od času si zatelefonujte, nebo se sejděte, abyste se vyhnuli odcizení.

Vraťte se k základům romantiky

Udělejte si čas na rande, věnujte zvýšenou pozornost svému vzhledu a pište si navzájem intimní milostné dopisy. Choďte do kina, na kurzy vaření nebo párovou keramiku. Nově nabyté společné zážitky mohou váš vztah znovu posunout a vrátit do toužené intimity.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat