Prací na vztahu se vyhnete rozvodu

Manželství vyžaduje práci a není vždy snadné. K ochraně, péči a růstu manželství je zapotřebí úsilí. Mezi pracovními rozvrhy, dětmi a jinými povinnostmi se někdy může zdát nemožné toto partnerství udržet. Když nastanou problémy, může se některým rozvod zdát jako snadnější cesta. Pro ostatní je lepší volbou na vztahu pracovat.

Když přijdou těžké časy, není neobvyklé, že si lidé začnou myslet, že u sousedů je tráva zelenější. Avšak pohrávání si s myšlenkou, že byste se mohli mít mimo vaše manželství lépe, může váš vztah značně zatížit – i když tyto myšlenky nikdy nevyslovíte.

Abyste předešli riziku pro váš vztah, rozhodněte se předem, že rozvod pro vás nepřichází v úvahu. Přijetí tohoto závazku vám pomůže zaměřit se na posílení vašeho partnerství, spíše než přemýšlet o tom, jaký by mohl být život mimo vaše manželství.

Odpouštějte rychle

Manželství se často začnou rozpadat, když jeden z partnerů cítí dlouhodobou křivdu. Pocit opovržení vůči partnerovi téměř vždy vypluje na povrch a může vést k rozvodu, pokud se nezačne řešit. Odpuštění je pro páry jednou z nejdůležitějších a také nejobtížnějších věcí.

Snažte se partnerovi odpustit vždy co nejrychleji. Pamatujte, že schopnost odpustit je dar, který dáváte sami sobě. Udržování se ve vzteku a zášti zabírá mentální a emocionální prostor a téměř vždy má dopad na vaše zdraví a úroveň stresu. 

Respektujte svého partnera

Lidé se v průběhu času nevyhnutelně mění. Pochopení, ocenění a přizpůsobení se těmto změnám je zásadní pro jakýkoli vztah. Začněte tím, že si vytvoříte seznam nejlepších vlastností svého partnera, abyste si připomněli toho úžasného člověka, kterého jste si vzali. Toto cvičení vám pomůže vzpomenout si, proč jste se do něj vůbec zamilovali. Pomáhá také vyjádřit, jak moc si ceníte vrtochů a výstředností svého partnera. 

Dejte svému partnerovi každý den najevo – komplimenty nebo poděkováním –, že si vážíte všeho, co dělá. Tyto malé výrazy jsou jako vklady v bance. Nechcete provádět výběry ze svého manželství, aniž byste kdy provedli nějaké vklady. Ujistěte se tedy, že děláte věci, které vašemu partnerovi dají najevo, jak moc si vážíte toho, kým je.

Komunikujte pravidelně

V době chytrých telefonů, Netflixu a životního stylu práce z domova je snadné nechat se rozptýlit. Možná zjistíte, že často trávíte dny bez skutečného rozhovoru se svým partnerem. Je proto důležité, abyste také naslouchali tomu, jak váš partner vyjadřuje své myšlenky. Může být užitečné vyhradit si každý den 30 minut – bez vyrušování nebo rozptylování – kde můžete mluvit.

Sdílejte finanční očekávání

Ve většině manželství plynou neshody z finanční situace. Páry často do vztahu vnášejí různá očekávání ohledně peněz. A může být obtížné vidět finanční situaci z pohledu toho druhého. Shoda na tom, jak budete s vašimi penězi hospodařit, je klíčovou součástí úspěšného manželství. Dohodněte se na rozpočtu, přístupu k dluhům a udělejte si plán, jak žít ve svých mezích.

Dejte si navzájem prostor

Jednou z nejtěžších věcí, které se v manželství udržují v rovnováze, je správný čas strávený spolu. Mnoho času může být na škodu, zatímco příliš málo může vypadat jako nedostatek nepozornosti. Klíčem je, že oba vynaložíte společné úsilí, abyste spolu trávili kvalitní čas a zároveň si navzájem poskytli prostor pro vnější komunitu. 

Jděte na rande

Dalším způsobem, jak udržet plamen v manželství, je pokračovat ve vzájemném dvoření. Každý týden si udělejte čas na rande – na zmrzlinu nebo společné vaření. To pomáhá bojovat proti monotónnosti, umožňuje lidem, aby se navzájem lépe poznali a více si užívali jako pár.

Pokračujte v tom, co jste dělali, když jste spolu chodili. Malá, promyšlená gesta mohou pomoci párům cítit se jako novomanželé. Zkuste svému partnerovi zanechat zamilované vzkazy tam, kde je najde, uvařte mu ráno kávu nebo mu kupte jeho oblíbenou svačinu v obchodě s potravinami.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat