První rok manželství je důležitý

Spolu s novomanželskou blažeností mohou přijít i občasné potíže. Ve skutečnosti se během prvních dvou let manželství budete muset vypořádat s mnoha nepříjemnými věcmi. Ale nepropadejte panice. Když se s těmito překážkami vyrovnáte, můžete s partnerem vybudovat pevné základy pro nadcházející roky.

První rok manželství se může zdát nejtěžší, protože je plný změn a úprav, jak se vy a váš partner přizpůsobujete vašim novým rolím. Ale to, jak zvládnete toto období, je rozhodující pro dlouhověkost vašeho manželství.

Pro mnoho párů je první rok manželství časem, kdy se o sobě a svém manželovi můžete hodně dozvědět. Učení pochází ze spolupráce při správě financí, rozdělování domácích prací, pochopení rozdílů, řešení konfliktů, stanovení hranic, sdílení očekávání a dalšího.

Definování vašich manželských cílů je nakonec na vás a vašem partnerovi. Ať už jsou jakékoli, je však důležité, aby byly jasně definované a reálné, abyste na nich mohli pracovat společně jako tým.

Pokud se po svatbě cítíte trochu v depresi, je to v pořádku. Políbánkový splín je normální. Je však důležité neignorovat toto období deprese. Být připraven na novomanželské blues vám může pomoci ho překonat. Je čas přejít k nastavení manželské fáze pro zbytek vašeho společného života. Kromě udržení romantiky existují i ​​​​další priority, kterým jako pár budete muset čelit.

Komunikujte

Chcete-li přežít svůj první rok manželství, nejlepší věc, kterou můžete udělat, je se svým partnerem otevřeně a upřímně komunikovat. Díky tomu jistě najdete možnosti podpory v manželství, které by mohly být vhodné pro vás oba. 

Neobviňujte

Vyvarujte se obviňování partnera. Hra na obviňování jen prohloubí jakékoli problémy, které vy a váš partner máte. Místo toho diskutujte o tom, co cítíte, že se děje a jak můžete spolupracovat jako pár na překlenutí propasti.

Buďte nohama na zemi

Mějte realistická očekávání. Falešná očekávání vašemu vztahu nepomohou – obzvlášť pokud například očekáváte, že váš partner bude žít podle toho, co vidíte v romantických filmech.

Neztrácejte trpělivost

Dejte sobě i svému partnerovi čas na přizpůsobení. Manželství je pro vás oba nové, takže je důležité mít trpělivost, když se přizpůsobujete svým novým rolím a povinnostem.

Změna začíná u vás

Pamatujte, že můžete pomoci svému partnerovi růst, ale nemůžete změnit to, kým je. I když nemůžete změnit svého partnera, můžete změnit své reakce, což může vést k tomu, že váš partner bude chtít změnit své.

Projevte vděčnost

Važte si svého partnera. Neberte ho jako samozřejmost. Pokud se budete snažit říct „děkuji“ a projevit uznání, může to výrazně přispět k tomu, aby se váš partner cítil dobře.

Kvalitní společný čas

Trávit spolu kvalitní čas. Užijte si chvíle strávené spolu. Může pomoci posílit vaše pouto, vybudovat intimitu a vytvořit si ve vašem manželství milé vzpomínky.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat