Poznejte správné lidi kolem sebe

V životě se obklopujeme mnoha lidmi – ale ne všichni jsou pro nás automaticky dobří. Jak poznáte, kdo vám energii dodává a kdo ji naopak krade?

Za život si uděláme řadu známých. Některé jsou s námi od dětství, jiné potkáme v nové práci, některé se rozvinou do opravdových přátelství, jiné zůstávají povrchní. A je to tak v pořádku. Někdy jsou ale v našem životě vztahy, které máme tak dlouho, že už o nich nepřemýšlíme – a pokud ano, už si nejsme úplně jisti, co nám vlastně dávají. Na druhou stranu se čas od času setkáme s člověkem, který nás naplňuje takovou energií, i přesto, že ho neznáme dlouho.

Chci tím říct, že délka přátelství s jiným člověkem nemusí vypovídat nic o kvalitě. Některé vztahy jsou pro nás dobré, zatímco jiné nás vyčerpávají. Rozlišení mezi nimi však není v běžném životě tak snadné, pokud se nedíváte příliš zblízka. Jakmile si ale uvědomíte, kdo je pro vás opravdu dobrý, a více se takovými lidmi obklopíte, můžete životem procházet s mnohem větší energií. Jak je poznáte?

Sedí se vám pohodlně

Věnujte pozornost svému držení těla, když jste s přáteli. Často nám naše tělo nevědomky hodně napoví o tom, jak se cítíme. Sedíte rovně, nebo se opíráte? Jsou vaše ramena napjatá nebo uvolněná? S lidmi, se kterými vám je dobře, sedíte uvolněně.

Jste to stále vy

Abychom mohli sedět pohodlně a relaxovat, potřebujeme bezpečí. Opravdu dobré vztahy v našem životě jsou ty, ve kterých necítíme žádný tlak na výkon, ale spíše víme, že můžeme být takoví, jací jsme. A když jsme unavení, žádné nucené úsměvy, žádné skryté zívání. Zkrátka bez přetvářky.

Nepotřebujete žádný zábavný program

Nic se nevyrovná dobrému večeru na gauči. Se sklenkou vína a dlouhými rozhovory – nebo jen šálkem kakaa a několika filmy. S některými lidmi můžeme stejně dobře mlčet, nepotřebujeme žádný zábavný program, můžeme jen „být“ spolu a bude nám dobře.

Nebojíte se vyslovit své nejtemnější myšlenky

Co dáte, to se vám vrátí – a v přátelství to platí dvojnásob. Takže když se jeden člověk začne otevírat, ten druhý to většinou udělá také. Mimochodem, upřímná odpověď na otázku "Jak se máš?" není mezi přáteli jen řečnická otázka. Se správnými lidmi se nemusíte bát, že vás budou soudit. 

Přátele se ptají

Zní to banálně, ale v dnešní době se na to často zapomíná: lidé, kteří se o vás opravdu zajímají, se ptají. Pamatují si věci, které jsou pro vás důležité, a chtějí vědět, co se děje ve vašem životě. 

Dodržují vaše hranice

Jste právě ve velkém stresu – nebo ne, ale nemáte čas? Stačí to říct správné osobě a oni to pochopí. Pokud ve vás druhý člověk nikdy nevyvolá pocit viny, pravděpodobně přijímá vaše hranice – a vy nikdy nemusíte nic vysvětlovat. 

Nic se mezi vámi nemění

Už měsíce jste se neviděli, i když žijete ve stejném městě. Jednoduše proto, že v cestě vám stál život. U skutečných přátelství si uvědomíte, že vzájemný vztah neudržuje kvantita, ale kvalita. Nejlepší pocit je, že se mezi vámi nic nemění, i když se neustále vyvíjíte – a navzájem se přitom posilujete.

Naplňují vás energií

Se správnými lidmi je všechno tak snadné! Vlastně i po krátkém setkání zjistíte, jestli ten člověk je pro vás dobrý nebo ne. Pokud se necítíte vyčerpaní, ale naopak úplně dobití a milovaní, je to správný člověk. A protože je tento pocit tak krásný, rozhodně věnujte ve svém životě více času lidem, kteří ho ve vás vyvolávají.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat