Jak přežít bolestnou nevěru

Byli jste podvedeni a váš svět se obrátil vzhůru nohama? Vezmeme vás za ruku a budeme vás provázet tímto emočně intenzivním časem.

Prožíváte těžké období. Možná jste přistihli svého partnera při nevěře, objevili jste na telefonu jasnou zprávu náhodou nebo vlastním průzkumem nebo jste si po týdnech bolestí žaludku konečně upřímně promluvili. Teď je to venku. Osoba, kterou milujete, vás podváděla za vašimi zády. Ztratit nervy po nevěře je přirozené.

Nevěra a co teď

Po odhalení už nic není jako dřív. Dostanete se do stavu šoku. Pouto, které jste si spolu vybudovali, je přetrženo. Před pár hodinami, dny nebo týdny byste přísahali, že váš partner je upřímný a vždy tu je pro vás. Myslíte si, že je to navždy pryč a přemýšlíte, co dál.

Hněv, smutek, strach, zoufalství, stud nebo jakýkoli pocit, který vás v tuto chvíli přepadne, je v pořádku a nesnažte se ho potlačit. Je to zcela přirozená reakce vašeho těla a vaší psychiky.

První hodiny a dny poté, co si uvědomíte, že jste byli podvedeni, jsou nejhorší. Pokud můžete, opusťte svůj byt a jděte za svým nejlepším přítelem nebo rodiči a udělejte si odstup. Zkuste se v prvních dnech partnerovi vyhýbat a zpracovat své reakce.

Co byste teď dělat neměli

Chcete vyjádřit svůj hněv, chtěli byste na partnera křičet, něco rozbít, urazit ho nebo jinak vypustit páru. Tento ventil je také potřeba otevřít, ale snažte se ho neotočit proti partnerovi. Zvedněte telefon nebo odejděte z domu a podělte se o své dojmy s jinou osobou.

Urážet svého partnera je na první pohled správné, protože vás podvedl. Možná ale řeknete slova, která jste později v jejich intenzitě nemysleli vážně, třeba když budete chtít na vašem vztahu zapracovat.

Čas na nový začátek

Okamžik, kdy jsou páry připraveny spolu znovu mluvit o budoucnosti, se velmi liší. Až pomine fáze obviňování, když překonáte role viny a oběti, pak partneři mohou znovu za rovných podmínek vyjednávat, jak dosáhnout nového začátku.

Rozhodování, co dál, je těžké. Je důležité předem pochopit, proč k aféře nebo sexuálnímu dobrodružství došlo. Může být užitečné si spolu promluvit o konkrétní době nebo časovém období. Možná se problémy zametaly pod koberec nebo se oslabila vzájemná důvěra. Ať už citové stažení a únik ze vztahu způsobilo cokoliv, dívejte se na to objektivně jako na jakýkoli jiný problém ve vztahu.

Možná po nějaké době získáte představu o problému, který byl základem této záležitosti. Můžete řešit touhy a potřeby a přetvořit základy vašeho vztahu. Zpočátku nemusíte mít žádné výsledky. Ale typ rozhovoru, pravděpodobně první skutečný po odhalení podvádění, o sobě navzájem hodně ukazuje. Jak se k sobě chováte? Jaký je to pocit? Můžete mluvit otevřeně? Jak se chová podvádějící osoba? Projevuje lítost, chce za vás bojovat? Tento první dojem vám může pomoci se brzy rozhodnout.

Důležité je, abyste nic neuspěchali. Delší přestávka ve vztahu může pomoci vrhnout světlo na temnotu. A ať už se rozhodnete jakkoli: poslouchejte svůj pocit. Myslíte si, že tento přešlap nakonec neodpustíte? Nemučte se velkými očekáváními zázračného obratu a opětovného vzplanutí lásky. Pokud máte na mysli myšlenku na rozchod, často to má svůj důvod.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat