Pět tipů pro uvolněné první rande. A ON bude jen váš...

29.08.2013 | Vztahy

První schůzka s sebou může nést i docela velkou dávkou stresu. Co když neudělám dobrý první dojem? Co když se nebudeme mít o čem bavit? Co když se nedokážu uvolnit? Tak tyhle otázky napadnou asi každého.

Ačkoli se nervozity až do začátku rande tak úplně nezbavíte, máme pro vás pár tipů, které vám pomohou být uvolněnější, a tím navodit na celé schůzce příjemnou atmosféru.

1. Přijďte včas

Upřímně, pozdním příchodem můžete odstartovat hodně nepovedené rande. Svému protějšku tím ukazujete nedostatek zájmu, můžete vyvolat dojem, že vám na nějakém dobrém dojmu vlastně ani nezáleží. Jistě, občas se vám mohou do cesty postavit překážky, které tak úplně neovlivníte (kolona, pracovní schůzka, která se neúměrně protáhne a ze které prostě nemůžete odejít apod.), ale prostě se snažte za každou cenu přijít včas. I kdyby to znamenalo, že vyjdete s předstihem a budete 10 minut obcházet blok… Příchod včas odstartuje schůzku pozitivně a váš potenciální partner na vás nebude už dopředu naštvaný.

2. Buďte upřímní

Ano, jsou témata, jimž je dobré se na první schůzce vyhnout (váš bývalý partner byl parchant, vaše prateta z druhého kolena neměla šťastné dětství, počet vašich sexuálních partnerů už skoro dvojnásobně převyšuje váš věk apod.), ale na druhou stranu také platí, že není dobré se některým odpovědím úplně vyhýbat, přecházet je zarytým mlčením, nebo si je dokonce vymýšlet. Pokud by se vaše setkání později vyvinulo v něco víc, není vaší dobrou vizitkou, až partner/ka zjistí, že jste si vše, oč jste se s ním podělili na první schůzce, v podstatě vybájili. Navíc do lží se člověk lehce zamotá.

3. Vyptávejte se

První schůzka by neměla vypadat jako nějaký jednostranný pracovní pohovor, kdy se jeden aktér vyptává a druhý prakticky jen odpovídá. Zapojte se do konverzace aktivně, kromě toho, že se dozvíte o svém protějšku některé zásadní informace, bude konverzace přirozená a živá – žádná hluchá místa plná rozpačitého myšlení jen proto, že se váš protějšek vyptal už prakticky na všechno, na co mohl, zatímco vy toužebně čekáte na další otázku…

4. Malé dotyky

K první schůzce většinou patří i jistá fyzická vzdálenost, ale to ještě neznamená, že musíte být odtažití. Nebojte malých, letmých dotyků, které tak nějak vyplynou z konverzace. Nemluvíme tu o žádném cíleném osahávání, to vůbec ne! Malé pohlazení po ruce, rameni nebo noze ale není nic neslušného nebo špatného, naopak! Navíc tyhle malé dotyky dokážou poměrně spolehlivě odhalit, jestli je mezi vámi nějaká ta „chemie“ nebo jiskření (mimochodem, že se vám zdá, že není, neznamená na prvním rande žádnou katastrofu, možná to jen chce dlouhodobější časovou investici…).

5. Pozitivní témata

Hororové historky z mládí nebo předchozích vztahů, ostrá výměna politických názorů nebo soutěžení na téma „čí příbuzný zemřel za tragičtějších okolností“ náladu nijak nepozvednou. Pamatujte, že první schůzka má být plná uvolněné konverzace, nezávazných témat (to nutně nemusí znamenat banálních), smíchu a zábavy. A flirtování!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat