Vyhýbejte se chybám ihned od počátku vztahu

23.09.2021 | Vztahy

Univerzální návod na šťastné a nikdy ničím nezkalené partnerství samozřejmě neexistuje. Ale je dobré vědět, co takovému vztahu škodí a čemu se tedy vyhnout.

Následujících pět chyb dokáže začínající partnerství pěkně pošramotit.

Několikadenní spory

Znáte tu chytrou poučku, že ráno je moudřejší večera? Tak v případě hádek a sporů na ni zapomeňte! V těch chvílích totiž platí úplně jiná rada, a to „nenechte nad svým hněvem zapadnout slunce“, která jednoduše říká, že spory se mají řešit ten den, kdy vzniknou, a rozhodně byste neměli jít spát, pokud není vše vyjasněné.

Soutěžení

Vztah není hřiště, nepočítá se tu žádné skóre, takže spolu v hádkách nesoutěžte! Nejde o to, kdo vyhraje („vždyť jsem ti to říkal/a!“). I hádky by měly mít určitou úroveň, měly by být postaveny na věcných argumentech a jejich výsledek by neměl pro žádného z partnera znamenat potupu, nebo dokonce posměch!

Malé lži a nesplněné sliby

Nikdy partnerovi neslibujte něco, o čem už předem víte, že nebudete moci splnit. Ani si nevymýšlejte nejrůznější malé lži, které tak jako tak stejně nakonec odhalí. I když si myslíte, že jsou pro jeho dobro, budou ve skutečnosti chápány jako výraz podvodu a vzbudí v partnerovi vlnu nedůvěry vůči vám. To není dobrý základ pro fungující vztah…

Život ve stereotypu

Ano, každý vztah se po určité době změní více či méně ve stereotyp, ale na to máte ještě pár let času! Pokud však hned od počátku najedete na jakési pomyslné koleje, z nichž se nikdy ani nehnete, jste na nejlepší cestě vztah ubít nudou.

Naivní představy

Nepředpokládejte, že vztah s někým, koho opravdu milujete, bude vždycky bezstarostnou romantickou procházkou růžovou zahradou. Ani partnerům, kteří jsou pro sebe stvoření, se nevyhnou nejrůznější spory a krize. Tak to prostě je. Nepřikládejte jim větší váhu, než ve skutečnosti mají!

Zdroj: https://www.lifehack.org/articles/communication/11-common-mistakes-relationships-that-you-can-avoid.html, https://wendymillermeditation.medium.com/10-easy-to-make-mistakes-that-can-destroy-your-relationship-7d7acc419a04







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat