Sny o jiných chlapech mohou zničit váš vztah

Sny mohou zásadně ovlivňovat kvalitu vztahu. Tvrdí to psychologové z Marylandu, podle nichž jsou významnější sny negativní. Zatímco ty pozitivní mají jen slabě pozitivní vliv, ty nepříjemné – v nichž se s partnery hádáme či je vidíme při nevěře – mají silně negativní vliv. A ovlivňují snícího, i když si sen nepamatuje.

Po takovém snu, ačkoli se vůbec nezakládá na reálném základu, se dvojice následující den mnohem častěji hádá a partneři cítí méně připoutání jeden k druhému.

Když se partner probudí a je podrážděný či začne po svém protějšku vyjíždět, nezřídka to bývá kvůli negativnímu snu, v němž došlo k hádce či v němž byl protějšek nevěrný.

Psychologové z University of Maryland prokázali, že po takovém snu dochází následující den k většímu počtu hádek a naopak se omezuje počet kontaktů a fyzická intimita.

Je to proto, že emoce zažité v takovém snu jsou tak skutečné, že si je snící přenáší do dne a následně je jimi ovlivňován při komunikaci s partnerem v reálném světě,“ vysvětlují vědci z Marylandu.

Nezřídka navíc jedinci, kteří ve snu vidí druhého nevěrného, tvrdí, že se jedná o předtuchu, předzvěst a znamení, že vztah není v pořádku. Začnou být podezřívaví a chovat se tak, že skutečně vztah v pořádku není. Tím ale mohou vyvolat v druhém reakce a chování, které vedou k odcizení a nakonec i oné hádce či nevěře.

Ve svých studiích o snech jsem zjistil, že lidé, kteří mají nejisté připoutání k partnerovi, mají častěji sny o tom, že se jejich partner chová špatně, častěji také mají negativní emoce v takových snech. A nejhorší je, že i když si ty sny nepamatují a nemyslí na ně, jsou jimi ovlivněni,“ tvrdí doktor Dylan Selterman z University of Maryland.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat