Lži, které můžete partnerovi říct bez výčitek

25.06.2017 | Vztahy

Ačkoli všichni od dětství víme, že lhát se nemá a že ve vztahu dvou lidí nemá lež své místo, existují situace, kdy nějaký ten výmysl neuškodí. Právě naopak!

V jakých situacích tedy můžeme partnerovi s klidným svědomím zalhat a za jaké lži se nemusíme stydět?

„Ta večeře byla vážně výborná!“

Váš partner strávil celé odpoledne kuchtěním, a i když bylo v jídle více soli, než byste dala vy, maso nepatřilo k nejměkčím a naopak těstoviny se podivně lepily, nekritizujte. Jen ho odradíte od dalších kuchařských pokusů, což by byla škoda.

„Jasně, že mám ráda tvou mamku!“

Vztah matka-syn je téměř posvátný, a proto i když si váš partner občas postěžuje, jak ho maminka přivádí k šílenství, ne abyste se přidala s tím, že vás taky. To se prostě nevyplácí. Pokud nemáte s tchyní vysloveně konkrétní problém (příliš vám zasahuje do života, narušuje vaši výchovu apod.), nemluvte o ní před partnerem špatně (a i v případě problému jej s mužem proberte bez urážek a emocí).

„Já bych v takovém domě stejně nechtěla bydlet/nechtěla takové auto...“

Otázka financí je pro muže, který se stále cítí jako živitel rodiny, citlivější než pro ženy. A tak občas potřebuje ujištění, že jste spokojená s tím, co společně máte. Jistě, kdo by (občas) netoužil po velkém bytě nebo vile, po autě, které nepřipomíná nákupní tašku na kolech, ale není třeba vzdychat, že si je nemůžete dovolit.

„Ten tvůj šéf je fakt idiot!“

Pokud si váš partner postěžuje, jak mu v práci dávají zabrat, rozhodně se postavte na jeho stranu! A platí to i pro případy, kdy o tom nebudete tak úplně přesvědčena. Muž potřebuje vědět, že za ním stojíte (případně ho můžete korigovat v akcích, které chce proti šéfovi podniknout).

„Ještě s nikým mě milování takhle nebavilo!“

Váš partner opravdu nepotřebuje vědět, že jste na škole prožila intenzivní románek se spolužákem a že těch několik nocí vášnivého sexu bylo v této oblasti nepřekonatelným zážitkem. Ano, komunikace a upřímnost je v oblasti sexu důležitá, ale některé detaily je dobré nechat si pro sebe. Muži jsou na svou „výkonnost“ velmi citliví!

„Proč bych měla mít něco proti tvým kamarádům?“

Pro muže jsou kamarádi jako druhá rodina, a tak jsou na jejich kritiku docela hákliví. Takže se s ní omezte jen na úplně ojedinělé a nejnutnější případy. Navíc nikdy není dobré, když se váš partner cítí, jako by byl znovu školáčkem, který se ptá maminky, jestli může jít ven s kamarády nebo jestli si je smí přivést domů. I vy si občas vyrazíte ven, dopřejte to i jemu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:18
15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat