Místa, kterým se na první schůzce obloukem vyhněte

20.06.2017 | Vztahy

Originalita je hezká věc, ale občas se spíše vyplatí sáhnout po osvědčené klasice. A nejinak je tomu i v případě, kdy přemýšlíte, kam s potenciálním partnerem/potenciální partnerkou vyrazit na první schůzku.

Jsou zkrátka lokality, které se k prvnímu rande nehodí. Ačkoli znějí na první pohled zajímavě nebo patří k vašim oblíbeným, skrývají v sobě řadu nástrah.

Samozřejmě to neznamená, že musíte nutně do restaurace/baru/kavárny apod., klidně můžete zkusit vymyslet něco kreativnějšího, ale následujícím místům se – alespoň protentokrát – vyhněte velkým obloukem.

Místa spojená s bývalým vztahem

Oblíbená kavárnička, kde jste se s partnerem/partnerkou poprvé políbili a slavili zde každé výročí, park, kde jste měli oblíbenou lavičku, rybník, kam jste vždycky v zimě chodili krmit labutě apod., nejsou dobrá místa, kde začínat potenciální nový vztah. Hned od počátku byste jej totiž zatížili vzpomínkami a smutkem, což není dobrý základ. První schůzku byste si nijak neužili (člověk je od přírody sentimentální, a i když máte pocit, že už jste rozchod překonali, stejně hrozí, že byste pocítili lítost nad tím, že to nakonec nedopadlo) a i váš protějšek by mohl vycítit, že nejste celou svou bytostí s ním.

Příliš nóbl podnik nebo pajzl

Pamatujte, že platí zlatá střední cesta. Především muži se snaží udělat na první schůzce na ženu opravdu dobrý dojem, a tak často vyberou luxusní restauraci, kde se předpokládá, že pánové přijdou v obleku a dámy v šatech. Jenže co když se v takovém podniku nebudete cítit pohodlně ani vy, ani váš potenciální partner/ partnerka? A to platí i pro zařízení z opačného konce žebříčku. Ačkoli může být nádražka od dob studií vašim oblíbeným podnikem s pro vás neopakovatelným kouzlem a svérázem, váš protějšek nemusí být zrovna nadšený... Pamatujte, že se ve vybraném podniku musíte především cítit příjemně!

Večírek či firemní akce

První schůzka má být především o setkání dvou lidí, kteří se touží poznat a zjistit, zda mají šanci, že v sobě vzájemně naleznou partnera/partnerku pro život (ne že by se to často dalo z prvního setkání poznat). Proto je chybou, pokud se rozhodnete svůj protějšek pozvat na akci, kde se baví spousta lidí a kde se budete muset věnovat i ostatním, nejen jemu. Ještě horší situace pak nastane, pokud na večírku váš potenciální partner/partnerka nezná nikoho jiného než vás. Pamatujte – první schůzka je časem, který máte věnovat beze zbytku jeden druhému.

Klub či diskotéka

Nebo obecně podnik, o němž víte, že v něm hraje hlasitá hudba. Protože je první schůzka především příležitostí k poznání se, je jejím předpokladem i možnost konverzace. Ne že by neverbální komunikace neměla své kouzlo, ale dlouho si s ní asi nevystačíte. A rande, kdy na sebe musíte se svým protějškem neustále křičet (ne ze vzteku, ale protože jinak byste se neslyšeli), také nepatří do kolonky „ideální schůzky“).






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat