Zjistěte, jestli nejste posedlá sama sebou

21.06.2018 | Vztahy

Je rozdíl mezi zdravým sebevědomím a nekritickým obdivem vůči své vlastní osobě, který hraničí s narcismem. Jak poznat, zda jste nepřekročila onu tenkou hranici a nemáte o sobě až přehnané mínění?

Pokud se poznáváte v následujících řádcích, bylo by dobré svůj postoj k sobě samé trochu přehodnotit.

S lidmi, kteří s vámi nesouhlasí, se přestanete přátelit

Ačkoli víte, že lidé mají různé názory, pro vás není žádný tak hodnotný jako ten váš. A tak ze svého okolí postupně eliminujete všechny, kteří s vámi nesouhlasí. Považujete za zbytečné se s nimi přátelit – podle vás jsou příliš omezení, než aby poznali, že pravdu máte vy. Tak proč s nimi ztrácet čas?

Užíváte si pomluvy

Ráda je posloucháte a neméně ráda šíříte. Jistě, občas se přeci do pomluv zapojí každý, ale vy to děláte celkem pravidelně. A baví vás to. Jenže to je znakem vlastní vnitřní nejistoty, potřebujete lidi ovládat a zajistit si, že je budete mít pod kontrolou. I to, co se o nich říká.

Všem ukazujete své úspěchy

Všichni ve vašem okolí vědí, co se vám povedlo a čeho jste kdy dosáhla. Ráda o svých úspěších vyprávíte, zdůrazňujete je. Máte zkrátka pocit, že vaše úspěchy jsou ve srovnání s tím, co se povedlo lidem okolo vás, mnohem důležitější.

Nikdy neukážete svou zranitelnost

Váš obraz, který jste o sobě vytvořila, už je tak dokonalý, že jej nesmí nic narušit. Dokonce ani vaše přirozenost a vaše skutečná osobnost (či její součást).

Máte pocit, že pro vás pravidla neplatí

Myslíte, že jste příliš dobrá, talentovaná a krásná na to, aby se na vás vztahovala pravidla, která dodržují ostatní. Jste přesvědčená, že vaše osobnost pravidla určuje, nikoli se jim podřizuje.

Nepodstupujete rizika

Držíte se v bezpečí zaběhnutých kolejí – nemáte potřebu riskovat a pouštět se do neznáma, doteď se vám přeci vaše strategie vyplácela.

Schováváte se za falešnými profily a neupřímnými přáteli

Nikdy vlastně nemůžete být sama sebou. Obraz, který jste o sobě vytvořila, je příliš výhodný a ve vašich očích bezchybný, takže svou roli hrajete dál a dál. A k tomu potřebujete i ochotné „spoluhráče“ – přátelíte se s lidmi, které vlastně ani nemáte ráda, ale kteří skvěle slouží vašemu účelu. Spolehlivě dokreslují představu o vaší dokonalosti, o které jste přesvědčila nejen je, ale i sebe…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat