Co na nás lidé poznají během několika vteřin?

20.02.2015 | Vztahy

První dojem je klíčový, může rozhodnout, zda si budeme s někým sympatičtí, nebo si naopak „nesedneme“. Ale to není tím jediným, co o sobě na první pohled vyzradíme!

Co tedy během prvních pár vteřin setkání lidé poznají?

1. Zda jste důvěryhodní

Experiment na Princetonské univerzitě prokázal, že zatímco na rozpoznání agresivity, kompetentnosti nebo případné náklonnosti lidé potřebují více času, na to, aby u druhého odhadli, zda je důvěryhodný, jim stačí jen zlomek vteřiny.

2. Zda jste bohatí

Člověk při setkání s druhým v rychlosti „oskenuje“ jeho oblečení, boty, doplňky, účes… A podle dánských vědců tak během několika vteřin odhadne, zda jeho protějšek patří do „vyšší společenské třídy“.

3. Zda jste homosexuální

Dva američtí vědci ukazovali dobrovolníkům obličeje nejrůznějších lidí – a během dvacetiny vteřiny dokázali dobrovolníci říci, zda mají před sebou fotku gaye či lesby, nebo heterosexuála. A téměř se nemýlili!

4. Zda jste promiskuitní

Se zajímavým závěrem přišla britská studie, když zjistila, že lidé vnímají ženy s viditelným tetováním jako více promiskuitní než ženy bez tetování. Ovšem její autoři upozorňují, že to jen potvrzuje stereotypy o ženách a konzervativnost britské společnosti…

5. Zda jste dominantní

Pensylvánská univerzita zase během jednoho z výzkumů zjistila, že muži, kteří mají oholenou hlavu, jsou automaticky již během prvních vteřin prvního setkání považovaní za mocné a dominantní.

6. Zda jste úspěšní

A opět oblečení v hlavní roli. Drahý outfit především u mužů lidé považují za známku úspěchu. Alespoň to tvrdí autoři britsko-turecké studie.

7. Zda máte rádi dobrodružství

Výzkum Durhamské univerzity zase odhalil, že podle toho, jak chodíte, na vás ostatní poznají, jestli jste člověk dobrodružné povahy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat