7 důvodů, proč číst zamilované romány

12.03.2015 | Vztahy

Romantické příběhy a romány z červené knihovny jsou stálicí ve světě literatury. Čas od času se mezi nimi objeví kniha, která zájem o tento žánr opět zvýší. Naposledy se to povedlo 50 odstínům. A tak se opět rozhořela bitva mezi zastánci a odpůrci červené knihovny.

Má cenu, aby dnes ženy četly nereálné příběhy o multimilionářích, kteří se zamilují do obyčejných holek, pro které trpí a snášejí jim modré z nebe? O milencích, kteří projdou tak křivolakými uličkami svého příběhu, že by se za ně nemusel stydět kdejaký pohádkář, aby nakonec přes všechna ta protivenství skončili spolu? Rozhodně!

Proč bychom se měly přestat stydět za to, že čas od času propadneme zamilovaným románům? Máme pro vás hned 7 důvodů!

1. Mohou odhalit, po čem vskrytu toužíme

Máte pocit, že vašemu jinak šťastnému vztahu něco chybí, ale nějak nevíte, co to přesně je? Pak vám mohou zamilované příběhy napovědět. A to nejen ve vztahu obecně, ale třeba i v milostném životě. I když se jedná o příběhy smyšlené (a často od skutečného života vzdálené na hony), mohou vám ukázat nějakou maličkost, kterou byste do svého reálného života také ráda zařadila.

2. Podporují sexuální život

Číst si o milencích, kteří jsou spalováni vášní a nemohou od sebe odtrhnout ruce, zvyšuje naše libido do závratných výšin. A navíc pokud autor/ka románu přidá nějaké zajímavé nápady v posteli, je na vášnivý večer zaděláno i u vás doma. Proč nenačerpat inspiraci?

3. Píší je chytré ženy

Nemyslete, že napsat kvalitní zamilovaný (nebo erotický) román je jen tak! Platí pro něj stejné zákonitosti jako u jiných druhů literatury, a tak je jasné, že jejich autorky (přiznejme si to – červenou knihovnu píší většinou ženy) musejí být inteligentní a vzdělané ženy. Protože kromě naší představivosti a libida musejí potěšit i náš mozek, jinak bychom jejich díla vůbec nečetly!

4. Prospívají našim neuronům

Vzrušení a napětí působí pozitivně i naše neurony. Milostné romány se většinou točí i kolem jiných věcí než samotné romance (kolikrát mají detektivní nádech, bývají zasazeny v historickém prostředí, nezřídka si nezadají s thrillerem), a tak udržují náš mozek v pohotovosti. A to prospívá našim neuronům.

5. Naučí vás, co je romantika

Jistě, těžko můžete předpokládat, že vás potenciální partner odveze v soukromém letadle na víkend do Paříže, k Valentýnu vám nadělí jachtu a k narozeninám zaplní byt 965 růžemi. Nejde ani tak o míru, s níž muži své city projevují, jako o maličkosti, díky nimž si uvědomíte, že vás opravdu milují, a které třeba nechtěně přehlížíte. I ty se totiž v zamilovaných románech hojně vyskytují!

6. Budete díky nim více sexy

Podle jedné ze studií mají ženy, které patří mezi milovnice zamilovaných románů, o 74 % více sexu než jejich vrstevnice, které se četbě červené knihovny nevěnují. A podle jiného výzkumu žijí ženy, jež mají pravidelně (a často) orgasmus, déle!

7. Snižují riziko onemocnění srdce

Obecně platí (a jeto vědecky potvrzeno), že věci, které vás činí šťastnými, snižují riziko onemocnění některou z chorob srdce. A pokud patříte mezi milovnice červené knihovny, jistě ji čtete proto, že vás baví – a dělá vás šťastnou. Tudíž lze říci, že romantické romány chrání i vaše srdce!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat