Muži NEmají rádi vtipné ženy, ale ty, které...

13.03.2015 | Vztahy

Jste vtipná a bystrá žena, která každého rozesměje? Pak to možná budete mít velmi těžké se sháněním mužů. Pánové totiž sice humor rádi mají, ale jen ten svůj. A tak chtějí ženu, která se bude smát jejich vtipům, nikoli takovou, která s nimi ve vtipnosti bude soutěžit. Tvrdí to doktorka Liana Honeová z Miami.

„Když si má muž vybrat mezi dvěma ženami, z nichž jedna ho dokáže rozesmát, zatímco druhá se bude smát jeho vtipům, vybere si tu druhou,“ tvrdí doktorka Honeová z University of Miami.

Pozitivní na výsledcích výzkumu Honeové je to, že ženy řadí vtipnost partnera a jeho schopnost rozesmát je mezi největší priority z mužových vlastností.

Schopnost rozesmát druhé je považována za projev vyšší inteligence. Znamená to tedy, že muži – alespoň ti američtí, s nimiž Honeová pracovala – nemají rádi ženy chytřejší, než jsou oni sami.

„Když víme, že humor vyžaduje velkou jazykovou obratnost, ženy považují používání humoru jako projev, že je muž mentálně zdatný a má dobré geny,“ míní doktorka Honeová.

Vtipné ženy by si neměly zoufat a měly by spíš bojovat se sexismem ve společnosti. Je totiž jasné, že muži stále nedokážou přes své ego – které v nich budovali jejich otcové, matky a společnost – přenést inteligentnější ženy. Tedy mnozí. Samozřejmě po světě chodí spousty psychicky vyrovnaných a vyspělých mužů, kteří dokážou vtipnou partnerku ocenit a necítí se její inteligencí a humorem nikterak ohroženi. A na ty je důležité myslet a vyhnout se zobecňování.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat