Braňte se před chmurami podzimu

23.10.2015 | Zábava

Většina listí na stromech již dávno zežloutla a valná část už stihla také opadat. Neustálé mrholení a deště v posledních dnech udělaly ze spousty lidí oblíbeného podzimu úplný maglajz. Navíc už je to pěkně dávno, kdy jsme naposled spatřili sluníčko přímo a ne zpoza husté vrstvy ocelově šedé oblohy. To vše dohromady přispívá k postupnému rozvoji špatné nálady, která se s blížícími se mrazy a plískanicemi postupně vyvine až v depresi. Jak tomuto špatnému psychickému rozpoložení zabránit? Možností je spousta, často jsou až banálně jednoduché.

Pohyb pro zdraví i lepší náladu

Ač počasí venkovním radovánkám při běhání nebo in-line bruslení příliš nenahrává, platí pravidlo, že „není špatného počasí pro sport, je jen špatně oděný sportovec“, na podzim dvojnásob. Mrholení vyřeší nepromokavá bunda, silný vítr pak větrovka a čepice. Když si k tomu do uší navíc pustíte svou oblíbenou muziku, jde všechno jako po másle, ať už si počasí dělá, co chce. Samotný pohyb na čerstvém vzduchu přidává krom uvolněných endorfinů pro lepší náladu také špetku do vaší imunity. Pokud se tedy opatrností vyhnete zranění při uklouznutí a chladné počasí vykompenzujete horkou sprchou, hrnkem čaje s medem případně i citronem, ideálně i návštěvou sauny, můžete najít jen samá pozitiva.

A propos saunování – to je vůbec činnost nade vše. Krátkodobým zvýšením své tělesné teploty nastartujete na maximální obrátky svou imunitu, kterou navíc podpoříte otužením při zchlazení v bazénku. Nepřekvapí vás tedy ani venkovní ochlazení či častější přechody mezi vytopeným domem, autem či kanceláří a nevlídným vnějším prostředím. Nemluvě o relaxaci, která se uklidněním v pěkně vyhřáté sauně dostaví společně s klidným spánkem jako bonus. Nemusíte tedy být profesionální sportovkyně s maximálním fyzickým vypětím, abyste si pobyt v sauně užili. Pokud však budete chtít sledovat blátivé fotbalové výsledky nebo na ledě řádící hokejisty, klidně u toho můžete zapracovat i na své postavě.

Barvami ke štěstí

S podzimem se u spousty z nás objevují tradiční módní nešvary. Není prý lepšího než decentního černého kabátku nebo tmavě hnědé nepromokavé bundy. Vůbec ne. Jak se objevují pestré barvy na stromech, tak by měly barvy rozveselit i váš den. Proč se neodvázat a nevyjít si v červeném či žlutém kabátku, sukně také nemusí být nezbytně tmavě modrá či černá a o pestré obuvi ani nemluvě. Jednak půjdete v podvečeru a dešti lépe vidět, ale hlavně už jen svým vzezřením budete rozšiřovat pozitivní energii. Tu konec konců získáte sami, jen co se spatříte v odrazu ve výloze či všudypřítomných zrcadlech. Úsměv na rtu pak vykouzlí i poslední pohled do zrcadla před odchodem do školy či do práce, čímž svůj den nastartujete k dobrému.

Barvy mohou hrát také zásadní roli při odpočinku, když už se náhodou počasí nebude vůbec tvářit vlídně pro pobyt venku. Není nad dobrý pocit z dobře vykonané kreativní práce, kterou může být například jednoduché vybarvení omalovánek pro dospělé. Ti, kdo si již věří více, mohou svou kreativitu projevit třeba při práci s keramikou nebo zkusit něco úplně nového – namalovat si vlastní obraz. Tím kromě relaxace využijete i svou tvůrčí schopnost pravé mozkové hemisféry, která často vlivem současného uspěchaného životního stylu nedostává dostatek prostoru. Kdo ví, třeba v tom naleznete více než jednorázovou akci a vašimi výtvory vyzdobíte svůj příbytek, nebo obdarujete někoho blízkého.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat