Kdo může za stárnutí věcí? Neposední skřítkové!

16.11.2016 | Zábava

Všimli jste si, jak věci stárnou? Stačí na chvilku nedávat pozor a z věci, která před chvíli zářila novotou, je starý, nepotřebný krám. Ale kdo za to může?

Tak na tuhle otázku odpovídá dětem (ale nejen jim) knížka „Překlep a Škraloup“ z pera Tomáše Končinského, Barbory Klárové a s ilustracemi Daniela Špačka, kterou vydal Albatros. Malí čtenáři v ní mají příležitost nahlédnout do světa skřítků, kteří mají na starosti právě stárnutí věcí.

Nezletilí skřítci Překlep a Škraloup, kterým je pár staletí, navštěvují Základní školu stárnutí věcí, aby se dozvěděli vše o dějinách stárnutí. Překlep, jehož specialitou jsou chyby v knížkách, však jednoho dne zjistí, že lidem často pokažená nebo zestárlá věc velkou radost neudělá, a tak se vydává společně se svým kamarádem Škraloupem na dobrodružné putování k samotnému Zubu Času.

Jak jejich cesta dopadne, samozřejmě neprozradíme. Jedno ale můžeme říct jistě – pokud byste chtěli poradit Ježíškovi, čím dětem (ale nejen jim, protože tahle dokonale promyšlená a chytře vtipná knížka potěší i nás rodiče) udělat pod stromečkem opravdu radost, nemůžete se s Překlepem a Škraloupem splést.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat