Matka na pokusy: O pojišťovně manželského štěstí a věčném spánku

24.09.2017 | Zábava

Manželství není žádná p*del, přátelé. Tím samozřejmě na tuto bohulibou instituci neútočím, aby bylo v lidoveckých řadách jasno. Naopak. Obdivuji všechny páry, které spolu dlouhé roky žijí, aniž by se u nich doma schylovalo k úkladné vraždě nepoloženým záchodovým prkénkem nebo zde plály rituální hranice na důkaz, že NIC (které mají ženy většinou na sebe) hoří.

Když je vám přes třicet a máte dvě či více malých dětí, je váš partnerský vztah podroben značné zatěžkávací zkoušce. Ano, správně jste pochopili, moji milí, že „značná zatěžkávací zkouška“ je eufemismus konejšivější než „věčný spánek“. Důležité je se obrnit trpělivostí a optimismem. Ono to jednou skončí. Ne – nepřipravuji vás na „věčný spánek“, ale na ten čas, až děti odrostou a vy se stanete opět pány svého života. No, sice už možná bez neurolu nedáte ani ránu, ale co? Alespoň z jedné třetiny naplníte kýžený status: sex, drogy a rock’n’roll!

Zatím buďte trpěliví a optimističtí. S partnerem si po večerech ukazujte fotky barů, kam byste se šli opít, kdybyste měli hlídání. Předhánějte se ve vymýšlení kreativních her, ve kterých jde především o to, že vaše děti se na dlouhou doby někam schovají, nebo budou mlčet. Soutěžte o to, komu z vás jako prvnímu najdou v krvi cholesterol, a tudíž přestane vyjídat zásoby čokoládových sušenek svých potomků. Nebo si dopřejte takový odvaz jako já a můj muž a dohodněte si rande s paní od pojišťovny.

Vše probíhalo tradičně. Řešilo se pojištění našich životů a majetků. Optimismus ve vzduchu by se dal krájet. Načež paní pojišťovačka vyřkla větu: „… a to se týká dětí ve společné domácnosti do věku 26 let.“ Cožeeee? Zařvali jsme s mužem jako jedna žena. Paní agentka, zvyklá na děs v lidských očích dodala: „Ale pokud by s vámi děti bydlely, třeba až do věku 32 let…“ Neeeeee! Zadunělo manželské unisono. Muž se omluvil, že si akutně musí dojít na cigaretu. Paní nad lejstrem s jeho životní pojistkou s typicky pojišťovácko funebráckým humorem poznamenala: „Jen běžte. Já bych si sice přála, abyste byl dlouho živ, ale…“ Choť opáčil: „To já bych si přál taky. Ale jestli s námi budou žít ještě za třicet let, tak už si tak jistý nejsem.“

Jak říkám: trpělivost a optimismus! 


Matka na pokusy

Napsáno pro blog Matka v síti

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat