Bláznivé nápady, které udělaly z lidí milionáře

17.05.2018 | Zábava

Dostali jste někdy nějaký nápad a pak jste ho sami zavrhli, protože vám připadal příliš obyčejný? Nebo vám naopak na mysl přišlo něco natolik bláznivého, že byste se skoro až báli to vyslovit nahlas? Možná jste už dávno mohli být milionáři a ani o tom nevíte.

 Nejspíš byste se divili, na čem lidi dokázali zbohatnout.

Poobědváte u stolu či na záchodě?

Asijské země jsou místem neomezených možností. Své o tom ví i majitel jedné z nejbizarnějších restaurací světa. V Tchaj-wanu vybudoval síť restaurací Modern Toilet, ve kterých sedíte na skutečných záchodových mísách, místo stolů zde najdete umyvadla a svůj pokrm si můžete vychutnat z plastového bidetu či pisoáru. Dokonce zde moučníky připomínají zatočená lejna. Restaurace se stala obrovským hitem a svému majiteli velice slušně vydělává.

Kámen místo mazlíčka

Americký podnikatel Gary Dahl vytvořil dokonalého domácího mazlíčka. Na povely „k noze!“, „převal se!“ apod. moc neslyší, zato si nemusíte lámat hlavu s venčením či krmením. Je to totiž kámen. Přesněji kámen v krabičce s příručkou, jak o něj pečovat a čemu lze mazlíčka naučit (samozřejmě ničemu). Nápad byl sice šílený, ovšem svému majiteli vydělal během půl roku miliony.

Pozemky na Měsíci

Z právního hlediska není možné, aby měl někdo výhradní vlastnické právo na celý povrch vesmírného tělesa, ovšem jistý Američan Deniss Hope je opačného názoru. Požádal katastrální úřad o nárok na celý povrch měsíce a ten mu k překvapení všech vyhověl. Dnes si můžete za 20 dolarů koupit jeden akr. Pozemek na Měsíci si dodnes zakoupily přes čtyři miliony lidí.

Deka s rukávy

Do té doby, než se na trhu objevila deka s rukávy, každý používal ty klasické a nikomu to nevadilo. Ovšem po nástupu tohoto výrobku na trh, jako by ani jinak nebylo možné přepnout televizi nebo si číst. Úplně obyčejný, přitom geniální nápad dostal Scott Boilen, který během prvního roku prodal neuvěřitelných dvacet milionů kusů a jeho jmění v současné době činí něco okolo dvou set milionů dolarů.

Nápad úplně na prd

V tomto případě byl autor nejspíš pořádný vtipálek. Jinak si nedovedeme vysvětlit, k čemu přesně by měla sloužit aplikace, kterou vyvinul. Jedná se totiž o soubor různých zvuků, které imitují prdění. V roce 2008 byla první na žebříčku nejstahovanějších aplikací a svému majiteli vynesla přibližně půl milionu dolarů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat