Matka na pokusy: O plánování a ovečkách

05.08.2018 | Zábava

Člověk se mění vlivem okolností, které mu život servíruje. Nedávno jsem si uvědomila, jak se proměnila má schopnost plánování a organizace od momentu, kdy jsem se stala matkou.

Nikdy jsem nebyla takový ten vůdčí typ – ten mozek (jakékoliv) skupiny, který pro všechny ostatní vymýšlí pracovní náplň, program a zábavu. No, můj manžel má možná jiný názor, ale teď se k tomu nemůže vyjádřit, protože je příliš zaměstnán různými úkoly, které jsem mu systematicky naložila. Ano, můj muž by možná lehce uštěpačně řekl, že jsem managerka nejen svého volného času. A víte co? Je to tak. Organizaci a delegování úkolů jsem vzala za vlastní a v určitých situacích za to dokonce od manžela sklízím pochvaly a poklony – zejména pokud se jedná o způsob, jak se maximálně vyhnout několika (dvěma) neoblíbeným příbuzným.

Ráda chystám plány na víkendy nebo jiný společný rodinný čas. Cíl cesty, způsob dopravy, zábava i restaurace v okolí jsou předmětem mých rešerší. Předesílám, že s kým a kdy jde muž – mimo rodinné podniky – do hospody, vskutku nechávám jenom na něm.

Ale jinak tedy organizuji, seč mohu a chvílemi mám pocit, že se do mě vtělil duch mojí babičky, která byla v širokém příbuzenstvu postrachem všech, kteří si chtěli jen vteřinu oddechnout nedejbože lenošit! Její slavná věta vyřčená do rodinné pohody po nedělním obědě, kdy si dědeček chtěl vychutnat kávu a cigaretu a ona mu s vážnou tváří pravila: „Rudlo, nestojíš tady zbytečně?“ se traduje v našem klanu již léta.

Ovšem i takové rodinné organizátorky jako jsem já, a jaká byla (dej ji pánbůh nebe) moje bába, potřebují občas oddech a jsou rády, když za ně někdo vymyslí menu na večeři (klidně kolonel Sanders z KFC) nebo aktivity pro děti. S tou druhou věcí mi tyto prázdniny zásadně vytrhává trn z paty akce programu Déčko České televize „Hledejte ovečky“. Tipy na zajímavé výlety po vlastech českých a moravských s jasným cílem. Ideální! Sběr červených a zelených kódů, děti se těší na případné výhry v soutěži a já nemusím nic vymýšlet. Možná si říkáte, že taková stádní zábava je pro ovečky, ale já jsem ráda, že nic nemusím. I když…No…Že nic nemusím – to je vskutku relativní. Všechny kódy, nutné pro účast v soutěži již máme, ale moje organizátorství nezná mezí a i nadále obrážíme místa, kde by se nebohé ztracené ovečky mohly skrývat. Protože maminka potřebuje organizovanou zábavu! Nějak si nemohu pomoci, ale bez vlády nad volným časem své rodiny si už neumím svůj život představit!

Něco mi však říká, že můj muž již pro mě organizuje poznávací zájezd kamsi daleko. Bez zpáteční letenky!


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat