Studium IT tu není jen pro kluky

27.08.2018 | Zábava

Ještě před deseti či patnácti lety byly ženy programátorky, analytičky nebo SW architektky vnímány jako výjimka. Dnes se situace obrací a mnoho žen si víc a víc uvědomuje atraktivitu zaměstnání souvisejících s tvorbou software.

Ať už ženy láká jistota uplatnění, nadprůměrné příjmy nebo samotná zajímavá práce, je zřejmý zájem i ze strany zaměstnavatelů. Například v největším českém SW house – společnosti Unicorn v dnešní době už pracuje přes 670 žen (1/3 z celkového počtu) a při náboru nových spolupracovníků je situace mezi muži a ženami vyrovnaná.

Až budu velká, budu...

Jaké možnosti, nejen dívkám, nabízí vysoká škola Unicorn College? Škola, která se už 11 let zaměřuje na předávání těch nejlepších, praxí ověřených a reálně využitelných znalostí právě v oblasti IT a ekonomie?

K tradičním třem studijním oborům přibyl nedávno čtvrtý, double degree program International management realizovaný společně s partnerskou vysokou školou University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt.

Nejen čistě IT obory (Informační technologie a Management ICT projektů) vedou studenty k výborné digitální gramotnosti a schopnosti využívat SW nástroje v další práci. Tyto dovednosti si totiž osvojí i studenti ekonomicko manažerských oborů Ekonomika a management a již zmíněného oboru International management.

Skvělé uplatnění v praxi

Cílem vysoké školy je studenty co nejlépe připravit na reálné uplatnění v praxi. Principy, zkušenosti a znalosti, které studenti získávají jsou velmi podobné nebo shodné s těmi, které pro řízení více než stovky paralelních projektů a 2 tisíc spolupracovníků používá Unicorn. Ale v Unicorn College jdou ještě dál.

Už v průběhu studia je možné pracovat na některém z atraktivních projektů, kde studenti často mohou poznat tvorbu nové služby nebo produktu od počátečního zamyšlení nad business modelem, cílovou skupinou, způsobem uvedení na trh až po jeho samotnou realizaci, testování a postupný rozvoj. Komu by to stále nestačilo a chtěl poměřit své síly s těmi úplně nejlepšími, ten se může zapojit například do prestižního mezinárodního projektu pro Švýcarský CERN, kde se setká s odborníky z Oxfordu, Cambridge i dalších prestižních vědeckých institucí z celé Evropy.

Chcete se dozvědět víc? Naživo poznat prostředí moderní soukromé vysoké školy? Kontaktujte naše studijní oddělení nebo rovnou přijďte na některý ze Dnů otevřených dveří.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat